Ha egy terráriumban egy egzotikus állatot tartunk, akkor abban az esetben mindig kell, hogy rendelkezzünk megfelelő fűtési háttérrel. Nem csak azért, mert hozzánk hasonlóan szeretik a hüllők a meleget, de számos más élettani folyamatban is részt vesz a fény és a meleg. Ismerjük meg a terrárium fűtését és világítását.

terráriumba futes

Az éltető nap

Ahogy az emberek többsége is jobban kedveli a napos, tavaszi-nyári időszakot, úgy a hüllők sem lehetnek meg napfény nélkül. Az emberi szervezet a napfény hatására előállítja a D-vitamint, ami elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Persze kevésbé napsütéses időszakban ezt étrend-kiegészítők segítségével is megtehetjük, de mégis inkább ragaszkodunk a napfényhez.

A hüllők esetében a többségük olyan területről származik, ahol majdnem egész nap süt az az éltető nap. Ennek köszönhetően a szervezetük ahhoz a klímához alkalmazkodott, így ezt kell biztosítanunk a számukra. Ez azt jelenti, hogy egy állandó hőmérsékletet kell kialakítanunk a terráriumban, amit a legtöbb esetben különböző lámpák és melegítők segítségével érhetünk el. Hogy sokáig fenntartsuk a szükséges mikroklímát, a legpraktikusabb megoldás az, ha a világításon kívül még egy fűtőberendezést is beszerzünk.

Ez elhelyezésre kerülhet a terrárium belsejében, de akár alatta is. A lényeg, hogy mindenképp azt a közeget hozza létre, ami miatt beszereztük.

Sivatag és esőerdő

Hála a technikának, a fenti élőhelyek bármelyike létrehozható egy megfelelő fűtőberendezéssel. Ezeket a fűtőkábelekkel tudjuk megvalósítani, így mindenképp jó, ha tudjuk, hogy a kedvencünknek milyen is a tökéletes élőhely. Ezt nagyban befolyásolja a terrárium mérete, így mindig alaposan utána kell járni a lehetőségeknek. A desert típusú fűtőlapok és kábelek a forró, száraz sivatagot hivatottak megidézni, míg a rainforest az esőerdő típusú klímáért felel.

Kétéltűeket tartasz, vagy éppen teknősök a kedvenceid? Ebben az esetben a legjobb, ha egy jó minőségű akváriumfűtő berendezést helyezel el alatta, és már tökéletes is lesz az egyensúly. A legjobb mégis a víz alá süllyeszthető akváriumfűtő berendezés használata.

Mivel nagy a kereslet egy jó minőségű fűtésszabályozóra a terráriumban, ezért ha találsz egy olyan kivitelt, mint amilyen a Terrárium Fűtés Szabályzó Repti-Zoo THC08A, akkor azt azonnal vedd meg kedvencednek!

Hidd el, meg fogja hálálni a rengeteg törődést, ha mindent megteszel az élete és egészsége érdekében. Vásárolj bátran fűtésszabályozót a terráriumodba, és meglásd, meglesz az eredménye! Ha pedig még nem találtad meg az igazit, nézz körül a Kedvence.hu háza táján, és biztosan megleled, amire szükséged van!