Rembrandt portrék – Január 20-tól érkezik a mozikba Az én Rembrandtom című izgalmas dokumentumfilm, amely műgyűjtők, műkereskedők és művészettörténészek személyes történetein keresztül tárja fel, hogyan képesek a holland festőóriás munkái a mai napig művészetbarátok millióit rabul ejteni.

rembrandt

Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengetni a műtárgypiacot. Művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda festményeiért.

Az arisztokraták gyönyörködnek műveiben, a szakértők kinyilatkoztatásokat tesznek róluk, a műtárgykereskedők vizslatnak utánuk, a gyűjtők vadásznak rájuk, míg a múzeumok versengenek értük. Az én Rembrandtom című kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a Régi Mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit.

A film olyan izgalmas történetmorzsákkal szegez a vászonhoz, amelyek a Rembrandt festmények iránti megszállottságból fakadnak, nem egyszer drámai, váratlan végkifejlettel.

Szenvedélyes műgyűjtők, mint a holland Eijk és Rose-Marie De Mol van Otterloo, az amerikai Thomas Kaplan és a skót Buccleuch herceg vall Rembrandt festményeikhez fűződő szoros kapcsolatukról. Majd a Rijksmuseum és a Louvre nyílt összecsapásának lehetünk tanúi, amikor a francia Eric de Rothschild báró eladásra kínál két Rembrandt portrét.

A film végigkíséri a holland arisztokrata műkereskedő Jan Sixet, amint nem is egy, hanem rögtön két „új” Rembrandt portré szerzőségét akarja bebizonyítani, beteljesítve gyerekkori álmát.

Előzetes:

Oeke Hoogendijk, Az új Rijksmuseum című, több díjat is elnyert alkotás rendezőnőjének új dokumentumfilmje, Az én Rembrandtom január 20-tól érkezik országszerte az art mozikba. Eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában játsszák.

Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett számos további art moziban, többek között Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen is bemutatják

További részeletek itt

Forrás: Pannonia Entertainment

 

Hasononló filmajánlónk:

Salvador Dalí ifjúkora – A művészet templomai sorozatban

 

Hozzászólások