A miskolci Irodalmi Rádió hírei – 2015. november 28-án a Miskolci Egyetemi Könyvtárban rendezték meg Az év pedagógus írója, költője 2015. című pályázat eredményhirdetését, ahol egy válogatást olvastak fel a helyezettek és sikeresen szerepelt alkotók művei közül. A rendezvényen a díjak is gazdára találtak.

 

irod_radio4

 

A 2015-ös év pedagógus írója Friedler Magdolna zongoratanár, orgonaművész lett Budapestről, a Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa. Az év pedagógus költője pedig Vukovári Panna magyar nyelv és irodalom szakos tanár, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumból, szintén Budapestről.

A részletes végeredmény, a nyertes alkotások és az eredményhirdetésen készült fotók megtekinthetők az Irodalmi Rádió weboldalán:

 

irod_radio2

 

Zsoldos Árpád főszerkesztő köszöntőjéből:

“Nagyon örülök annak, hogy az országunk tele van alkotó tanárokkal, akik a kötelező feladataikon túl fontosnak tartják átadni a világnézetük, a gondolataikat is a jelen és jövő generációjának. Tiszteletreméltó a szándék és bátran mondhatom, hogy azok akik ma itt ülnek a pályázók közül, mind egy szálig fel vannak vértezve azokkal a képességekkel, amelyek az értékes művészi alkotások létrehozatalához szükségesek.

Hiszen nekünk, pedagógusoknak nem csak a tananyag, a tudás átadása a feladatunk, hanem az értékes emberré való nevelés is. Minták vagyunk, ha akarjuk, ha nem. Erre a legegyszerűbb példát saját életemből hozom. Középiskolai igazgatóm és magyartanárom, Érsekcsanádi István hatására kaptam meg az utolsó lökést az irodalom felé. Ha az ő órái és személyisége nincsenek rám hatással, ma nagy valószínűséggel nem állok itt.

Ebben mindmáig hiszek, s abban is, hogy a pedagógusokon sok múlik, nagy a felelősség. S ha mindez alkotói szellemiséggel társul, az csak fokozhatja az eredményességet. Hiszen egy író vagy költő birtokában van olyan eszközök tárházának, amivel más nem rendelkezik. Úgy leírni egy pillanatot vagy egy történetet, ami másnak is mondhat, jelenthet valamit, ami lelki kellemetességet okoz másnak.”

 

irod_radio3

 

A következő rendezvényük 2015. december 19-én, szombaton 14.00-kor lesz – IR szülinapi ünnepség! 13 éves az Irodalmi Rádió!
Helyszín: Miskolci Egyetemi Könyvtár

Főbb programelemek:
– Diák és felnőtt antológia bemutató
– Az Irodalmi rádió legjobb szerzője és előadója díjak átadása

Irodalmi RádióA gondolatok és az ihlet rádiója

 

 

 

Hozzászólások