Az autóvásárlás során érdemes nem csak a vételárra koncentrálni, hanem a további költségekre is, melyeket akár hitelből is fizethetsz. Bár kétségkívül a legnagyobb tétel autóvásárlás esetén a gépjármű vételára. De nem elhanyagolható összegekről beszélünk a hozzá kapcsolódó egyéb kiadások esetén sem.

Ezzel azonban sokan nem számolnak, pedig kellene. Függetlenül attól, hogy hitelből vagy önerőből vásárolnak gépjárművet. Ha te még nem vásároltál autót, de most tervezel venni egyet, akkor neked kifejezetten ajánlom a cikk elolvasását!

az autovasarlas

Az autóvásárlás és további költségek rendezése hitelből?

Amikor autót vásárolsz, és nincs hozzá megfelelő önerőd, akkor a bankokhoz fogsz fordulni. Itt viszont sajnos sokan elkövetnek egy nagy hibát. Sokan ugyanis nem tájékozódnak sem az autóvásárlás tényleges költségeiről, sem a hitellehetőségeikről.

Te ne kövesd el ugyanezeket a hibákat! Ha ezt a cikket olvasod, a legjobb helyen vagy, hogy megtudd, a vételáron kívül milyen kiadásokkal kell még számolnod. Ha pedig a hitelek érdekelnek, akkor nézd meg az autóhitel-lehetőségeket! Az expresszkolcson.hu jóvoltából számos bank ajánlatát megtalálod egyetlen helyen. Érdemes ezeket megnézni, így megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

A vételáron felüli további kiadások, mellyel tervezned kell

Most már tudod, hogy miből, de még nem tudod, hogy pontosan mit kell fizetned. A vételárat követően plusz költséged a forgalomba helyezéssel lesz. Így hívhatjuk gyűjtőnéven a több kisebb költségből álló tételeket, melyeket meg kell fizess ahhoz, hogy használhasd új szerzeményedet. Olyan tételekre kell gondolnod, mint az illeték, törzskönyv, rendszámtábla, forgalmi engedély.

De ott van még a hatósági eljárás költsége és az eredetiségvizsgálat díja is. Már önmagában ezek is kitehetnek simán 100.000 Ft-ot. Emellett új tulajdonosként terhelni fog a gépjárműadó is. De ha még a vásárlás előttre gondolunk, egy használt gépjármű vásárlásakor célszerű szakszervizben átnézetni a gépjárművet, ami szintén plusz költséget jelent.

Nagyon fontos: a biztosítások

Nem úszhatod meg a biztosításokat sem. Legalábbis félig. Ugyanis van kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, de ott van emellett még a CASCO is. Mindkettő elérheti éves szinten akár a 100.000 Ft-ot is, vagy akár túl is szárnyalhatja azt. Ennek ellenére nem érdemes ezeket kifelejteni. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén ez akár büntetéssel és még több költséggel is járhat. Míg a CASCO esetén a biztonságérzetünk nőhet jelentősen, ha befizetünk rá.

A friss hibák is kiadással járnak

Bármennyire is odafigyelünk az autóvásárlásra, az autók tele vannak kopóalkatrészekkel. Ez pedig azzal jár, hogy hiába nézettük át, hiába választottunk gondosan, semmi garancia sincs a hónapokig tartó hibamentességre. Ezek a hibák pedig ismét jelentős kiadással járhatnak, ezzel számolj.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások