Az ARTUS Stúdió az idei évadot számos érdekességgel kezdi, több műfajban. Szeptember 23-án új kiállítás nyílik Performatív tér címmel, az első esemény az Artus Stúdióban pedig az Egyenes labirintus című előadás előkészülete jegyében egy különleges kísérlet volt Hang-játék-séta címmel.

artus3

A ősz első rendezvénye az Artus Stúdióban szeptember 3-án egy interaktív kísérlet volt a térrel és a hangokkal. Az Artus munkafolyamatai mindig a kísérletezésből és az interakciókból indulnak ki, így ez a Hang-játék-séta is egy készülő új produkció első állomása. A produkció során a nézők is aktív szerepet vállalhattak az eseményekben.

Az Artus társulata hagyományosan és visszatérően kérdez rá előadásaiban a színházra, mint térre, ami a speciális interakció vizuális keretét adja. A térről való gondolkozáshoz csatlakoztak a BME és a MOME hallgatói is, a közös munka eddigi eredményeit mutatják meg az Artus Stúdió kiállítóterében Performatív tér címmel. A kiállítást Sebestény Ferenc építész nyitja meg, az Artus – Goda Gábor társulata és a Holdkórosok kíséretével szeptember 23-án. A kiállítás október 2-áig látogatható hétköznapokon.

artus4

Az Artus ebben az évadban is folytatja tehetséggondozó sorozatát, az Arccal a halnak programot, melynek keretében szeptemberben két egyfelvonásost mutathatnak be pályakezdő táncosok. Az első részben az Unknown Text – Insert című előadást láthatja a közönség, ezt követi a MoTus Mozgásszínházi Egyesület YIN című produkciója. Az előadásokat két alkalommal tűzzük műsorra, szeptember 16-án és 17-én este 8 órás kezdettel.

artus2

 

  • szeptember 16 és 17. 20:00
    ARCCAL A HALNAK – az Artus újgenerációs programja
    Unknown Text – Insert  / Yin
    kétrészes est
  • szeptember 23. 19:00
    PERFORMATÍV TÉR kiállítás megnyitó

Minden programnak az Artus Stúdió ad otthont (Sztregova utca 7.), jegyfoglalás, információ az info@artus.hu email címen.

Forrás: Vertigo Média

Hozzászólások