A híre legendás, neve egyet jelent a szenvedéllyel. Az alpesi téli sportok kedvelőinek a csúcsok csúcsa! Súlytalan siklás a jégkristályok csillogó tengerén át, lélegzetelállító hegyek között. Így ismerik a téli sportok szerelmesei az Arlberget – a téli sportok kezdete óta.

Arlberg: öt csillag, egy csodálatos régió

340 kilométernyi jelzett sípálya, 200 kilométernyi mély hóval borított szakasz, 94 hegyi felvonó és sílift, átlagosan 7 méternyi hóréteg novembertől egészen májusig, valamint sok-sok napsütés gondoskodik a feledhetetlen téli élményekről.
Arlberg a világ egyik legjobb síterepe: a régióhoz tartozó településeket – Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph és St. Anton – évről évre elözönlik a világ legkülönbözőbb tájairól érkező üdülővendégek, a téli sportok megszállottjai, az ínyencek, valamint a hótalpas túrázás és a sífutás szerelmesei. Az Arlberg-hágó az osztrák Tirol és Vorarlberg tartományokat köti össze egymással. Itt, 1300 és 2800 méter közötti magasságban található az alpesi sísport bölcsője. A síelés története az Arlbergen egészen 1901-ig nyúlik vissza, amikor is St. Christoph-ban megalapították az Arlberg síklubot. Lechben 1925-ben nyitották meg az első síiskolát.


A vendégek egyetlen síbérlettel fedezhetik fel ezeket a nemzetközileg is ismert hegyoldalakat és sípályákat, valamint a számtalan további lesiklópályát is. A települések közötti ingyenes síbuszjáratnak köszönhetően könnyen megközelíthetik a sípályákat.

A Verwallstubénak köszönhetően nemcsak hogy az Arlbergen található Európa legmagasabban fekvő díjnyertes étterme, hanem egy főre vetítve itt van egész Európában a legtöbb Gault Millau szakácssapkával kitüntetett étterem is.

Kiemelkedő események


Az Arlberg régióban idén is kimagasló színvonalú sportos és kulturális események gondoskodnak a tartalmas kikapcsolódásról.

  • 2014. január 18. – „A fehér kör – a futam” Lech Zürs am Arlbergben
  • 2014. március/április – Tanzcafé Arlberg – különleges après-ski mulatságok
  • 2014. április – Longboard Classics snowboardverseny Stubenben
  • 2014. április – „A fehér mámor” síverseny St. Anton am Arlbergben
  • 2014. április 27. – Szezonzárás az Arlberg régió településein

További információk: www.arlberg.net

Forrás: Osztrák Idegenforgalmi Hivatal

2014. január 6.

Hozzászólások