Monte Carlo Monaco fővárosa, amely a francia Riviérán fekszik. Arról ismert, hogy egy kis fejedelemség, amelynek élén a monacói herceg áll. A hercegség két négyzetkilométeren terül el, de ami méretben hiányzik, azt stílusban biztosan pótolja. Ez a világ egyik leggazdagabb helye, emellett pedig bőséges természeti adottságokkal is rendelkezik.

monte carlo

Kék tengerekkel szegélyezett, s a meleg éghajlat tökéletes időjárást biztosít a sávokat tarkító pálmafáknak, és rengeteg egzotikus virágot és buja növényzetet találsz. Monaco azonban nemcsak a természeti adottságai miatt ismert. Mindenki tudja, hogy az egyik leggazdagabb országban számos izgalmas program várja. Egyrészt a főváros, Monte Carlo tekinthető a kaszinók fővárosában Európában. Sokan emiatt látogatnak el ide, és annyira megtetszik nekik az élmény, hogy egy befizetés nélküli bónusz 2022 felhasználásával időnként otthon is játszanak egy picit.

Sokan pedig azért látogatnak el ide, hogy különleges autókat láthassanak. Monte Carlo ugyanis a car spotting fellegvára, hiszen rengeteg egyedi, drága autót lehet itt felfedezni. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy emellett miért érdemes még ellátogatni a városba, és milyen izgalmas látnivalók találhatóak meg itt.

Fedezd fel a kaszinók világát Monte Carlo-ban!

Az egyik legizgalmasabb hely, ahová Monte Carlo-ban mehetünk, a kaszinó. Tökéletes és szórakoztató hely a korlátlan szórakozásra. Akik látták az Aranyszem című James Bond filmet, azok bizonyára jól ismerik ezt a helyet, hiszen a film néhány jelenetét itt forgatták. Akár szereted a szerencsejátékot, akár nem, a Casino Monte Carlo mindenki számára érdekes hely. Ha pedig már ott jársz, akkor a hangulat miatt mindenképpen érdemes ellátogatni a kaszinóba, attól függetlenül, hogy szoktál-e játszani, vagy sem.

Palais Du Prince

Ha Monte Carlo-ba szeretnél látogatni, akkor biztosan tudsz róla, hogy az ország monarchikus formában működik. Éppen ezért érdemes egy túrát szervezni a Palais du Prince-be, amely a Grimaldi nevű királyi család otthona. A sziklás domb csúcsán található erődítményt a 13. században építették egy német erődítményből. A helyet idővel helyreállították és felújították, és a nagyközönség számára is látogatható, bár csak korlátozott területeken. A Palais du Prince belsejében tett látogatás lehetővé teszi, hogy bepillantást nyerj az olasz galériába, a trónterembe, a Mazarin-terembe és még sok másba. Sőt, meglátogathatod azt a helyet is, ahol a herceg és családja élt.

Jardin Exotique

Ez a paradicsom azok számára, akik Monte Carlóban keresik a szórakoztató dolgokat. A Jardin Exotique meglátogatásával felfedezheted a gyönyörű kerteket, amelyekben a legnagyobb kaktuszgyűjteményeket és természetesen a világ legnagyobb szukkulensét is megtalálod. Ez a hely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy az óceán előtt élvezzék a békés és nyugodt környezetet, és elmerüljenek a természet hihetetlen szépségében.

Larvotto Beach

A Larvotto Beach meglátogatása szintén Monte Carlo egyik legérdekesebb programja, ami rendkívül népszerű a látogatók körében. Mindenki izgatottnak és felfrissültnek érzi magát, amikor közel kerül a természethez, és megragadja annak szépségét. Valójában nincs még egy olyan hely, amely annyira alkalmas lenne erre, mint ez a strand. Nos, ha Monte Carlóban jársz, és szeretnél a természetben kikapcsolódni az óceán szépségét szemlélve, a Larvotto Beach az egyik legizgalmasabb úti cél lesz számodra.

A magán- és nyilvános területekből álló Larvotto Beach mindenki számára megfelelő célpont. Látogatóként a magánterületeken a strandklubtól bérelhetsz nyugágyakat. A mesterséges strand mindent kínál a turisták számára, hogy élvezhessék a lenyűgöző élményt – legyen az importált finom kavics vagy éppen homok. Mindenki eldöntheti, hogy melyik nyújt számára jobb kikapcsolódást.

Port De La Condamine

A Port de la Condamine hihetetlen látványa könnyen magával ragadja mindenki figyelmét, és te is megtapasztalhatod ugyanezt. 1926-ban épült azzal a céllal, hogy nagyszámú luxusjachtnak adjon otthont. A régió legelragadóbb turisztikai célpontjának tartják, amely hatalmas összejöveteleknek biztosít helyszínt. A világ különböző részeiről érkező turisták folyamatosan ide áramlanak. Miközben ellátogatsz ide, megnézheted az éttermet vagy kávézót is, hogy élvezd a helyi konyhából származó finom falatkákat is.

Óceánográfiai Múzeum

Bár Monte Carlo nem tartozik azok közé a helyek közé, amelyek rengeteg múzeummal rendelkeznek a látogatók számára, az Óceanográfiai Múzeum elég ahhoz, hogy felejthetetlen élménnyel szórakoztassa a látogatókat. A múzeum lenyűgöző épülete, amely a sziklánál található, felélénkíti a hatalmas épület összképét, és ezért vonzza a látogatókat.

Különböző tárgyakkal, köztük számos akváriummal, a kiállítások és a játékok részvételi lehetőségével sok mindent kínál. Az Óceanográfiai Múzeum lehetővé teszi, hogy bepillantást nyerj a tengeri világba. A nemrégiben bemutatott teknősbéka-sziget pedig az egyik legizgalmasabb látnivaló itt mostanában.

Le Rocher

Ha szereted a történelmet, különösen a középkort, és sok kapcsolódó tényt szeretnél felfedezni, akkor Le Rocher egy olyan hely, amit nem hagyhatsz ki. A régió egyik legrégebbi városaként Le Rocher, népszerű nevén Monaco Ville a pisztoly alakú szikla felett helyezkedik el, amely a tengerre néz. Monte Carlo egyetlen olyan része, ahol sikeresen helyreállították az eredeti óvárost az összes középkori sajátossággal együtt.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások