Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat – Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatot hirdet a tagtelepülésein általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában.

hungarikum rajzpalyazat

A rajzpályázat témája: Hungarikumok 

Az Egyesület olyan alkotásokat vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum – vagy akár tematikusan több is – jelenik meg gyerekszemmel.

A rajzok a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon 2022. május 6-8-ig Kecskemét Főterén kiállításra kerülnek. Az Egyesület célja a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnék felkelteni érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az egyéni témaválasztáshoz segítség: http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria

Pályázati kategóriák:

1. 5-6. osztály,
2. 7-8. osztály

Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2022. április 25.

Pályázni a következő módon lehet:

  • Csak egyénileg lehet pályázni.
  • Pályázónként 1 rajz küldhető be.
  • A rajz maximális mérete: A/4.
  • Alkalmazható technikák: grafit, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték, akril, stb. vagy ezek ötvözete.

A pályamunka jobb alsó sarkában a következő adatokat hiánytalanul kérjük feltüntetni: pályázó neve, osztálya, települése. Külön lapon kérjük feltüntetni: szülő vagy felkészítő pedagógus neve, telefonszáma, e-mail címe, iskola neve.

A kézzel készült eredeti alkotásokat kérjük postán megküldeni vagy személyesen eljuttatni az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület irodájába. Az alkotást nem tudjuk visszajuttatni!

Beküldési cím:

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
6000 Kecskemét, Csányi János körút 14.
A borítékra kérjük ráírni: ”Hungarikum”

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, a beküldött pályamű kiállításon, illetve interneten való megjelenítéséhez. Az iskolák a rajzokat együttesen, egy borítékban is beküldhetik.

Díjak, eredményhirdetés: Mindkét kategóriában a 3 legjobb pályaművet díjazzuk.

5-6. osztályos kategória:
1. helyezett: Családi belépő a Kecskeméti Fürdő Élményfürdőjébe és 5.000,- Ft értékű papír, írószer vásárlási utalvány
2. helyezett: Családi belépő a Kecskeméti Vadaskertbe
3. helyezett: 2 főre szóló mozijegy a Malom Moziba

7-8. osztályos kategória:
1. helyezett: Családi belépő a Kecskeméti Fürdő Élményfürdőjébe és 5000,-Ft értékű papír, írószer vásárlási utalvány
2. helyezett: 2 főre szóló belépőjegy a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadására
3. helyezett: 2 főre szóló mozijegy a Malom Moziba

Valamennyi helyezett további díja egy stúdiólátogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba (előzetesen egyeztetett időpontban).

Az Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat eredményhirdetésére Kecskemét Főterén a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál megnyitóján, 2022. május 6-án 18.00 órakor kerül sor.

A nyerteseket e-mailben vagy telefonon is tájékoztatjuk, valamint a nyertesek névsora megjelenik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület honlapján (www.aranyhomok.hu) és Facebook oldalán is (www.facebook.com/akegyesulet)

Felmerülő kérdéseikkel  Balog Ildikó közösségi szervezőhöz fordulhatnak. Telefonszám: +36-30/931-1064 , e-mail: balog.ildiko@aranyhomok.hu

 

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Korábbi cikkünk az Aranyhomok Egyesületről

 

Hozzászólások