Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület is képviseltette magát egy faházzal a kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország karácsonyi vásárán – A Hírös Agóra új törekvése a városi együttműködések serkentése, továbbá a térségben lévő minőségi termékek megjelentetése a vásáron. 

Az Aranyhomok Egyesület már évek óta támogatja rendezvényeivel, kampányaival a Kecskeméten és térségében élő gazdákat, kézműveseket. Népszerűsíti a helyi, egészséges élelmiszereket, egyedi, kézműves termékeket, melyekből karácsony közeledtével ajándékcsomagokat is összeállított.

A Téli Fényünnepen a faházban az Egyesület olyan térségi kézműveseknek, népi iparművészeknek kínál árusítási lehetőséget, akik szerepelnek tagtelepüléseik Értéktárában. Mindannyian a mára már lassan kuriózumnak számító kézműves ipar jeles képviselői, termékeik egyediek. A mesterek személyesen kínálják portékáikat a vásáron, így akár a mesterségek rejtelmeibe is be tudják majd avatni a kedves vásárlókat.

az aranyhomok

  • Az egy hónapon át tartó vásáron találkozhatnak Böröczki Edit tiszakécskei fazekas különleges türkiz népi iparművészeti kerámiáival, sütőedényeivel, bögréivel, butelláival, a karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen almasütőivel és egyedi karácsonyfa díszeivel.
  • Barcsikné Tercsi Ibolya “Magyar Kézműves Remek” díjas népi iparművész szövött termékeivel kápráztatja majd el a vásárlókat.
  • Bánfiné Icuka horgolt termékekkel érkezik, hagyományos, kézzel készült munkái szemet gyönyörködtetőek, horgolt játékai a kicsik kedvencei lesznek.
  • A Zrínyi Mézeskalács csodás zsűrizett termékeiből válogathatnak kedvükre. Mézeskalácsaikban ötvözik a hagyományt és a mai kor igényeit. Többféle technikát alkalmazva az égetést vegyítik a mézeseken a cukormázzal, így kalácsaik nemcsak finomak, de nagyon dekoratívak is.
  • Apró Tamás fafaragó vájt domborművekkel készül, amelyeket pácokkal színez. Sok esetben a fa erezete, csomói a kompozíció meghatározó elemei. Témái megválasztásának vezérfonalát nemzeti identitástudata és a bibliai motívumokból merített egyetemes emberi értékek képviselik.

A Téli Fényünnepen szeretettel várják Kedves Vásárlóikat a térségi kézművesek a Deák téren, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület faházában november 26-tól január 1-ig minden nap 10.00-20.00 óráig.

Jelszavuk a régi: Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

További részletek a www.aranyhomok.hu honlapon.

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk