Dornbirni vendégek 2018. július 3-án, kedden reggel dr. Homoki Tamás és Gaál József alpolgármesterek társaságában a Kecskeméti Piaccsarnokba látogattak. A városunkba érkező dornbirni testvérvárosi küldöttség azzal a céllal látogatott a piaccsarnokba, hogy megtekintsék az intézményt, és képet kapjanak annak működéséről, mindennapjairól. A vendégeket Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója fogadta és kalauzolta.

A július 2-4. közötti időszakra, kifejezetten a Csiperó Fesztivál idejére, hivatalos delegáció érkezett Dornbirnből Kecskemétre. Az osztrák testvérvárosi delegáció tagjai: Guntram Mäser tanácsnok, a delegáció vezetője, aki utoljára 2010-ben járt nálunk; Elmar Luger, Dornbirn város ifjúsági irodájának vezetője, ebben a minőségében 2006 óta folyamatos szervezője a diákcsereprogramoknak a két város között; valamint Eva Thurnher, a dornbirni polgármester asszony közvetlen asszisztense, titkárságvezető, a testvérvárosi kapcsolatokért felelőse.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony májusi látogatásának és a mostani látogatásnak a célja a kapcsolatok felélénkítése a két város között. Az Önkormányzat reményei szerint a sport területén több együttműködés is kialakul majd.

A dornbirni vendégek kedden reggel, egy végig közvetlen, jó hangulatú látogatás keretében megtekintették a piaccsarnokot, mely különösen érdekes volt a számukra, mivel Dornbirnban nincs piac, de a város vezetése nagyon szeretne építeni, és kifejezetten érdeklődik a működtetése iránt.

 

 

Hozzászólások