MEGHÍVÓ a MONTÁZSMAGAZIN SZÁMADÁS című antológiájának a bemutatójára és a magazin 10. születésnapjára. A verses-zenés, műsoros rendezvényre mindenkit szeretettel várunk, nem csak azokat, akiknek művei szerepelnek az új antológiánkban!

antologia

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár nagyterme, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8.
Időpont: 2022. június 11. szombat 10.30
Közreműködik:
Pető Edina énekes-zeneszerző
Németh Nyiba Sándor – gitár, ének
A vendégeket köszönti: Lévai Jánosné tanácsnok a kecskeméti önkormányzat képviseletében.

A Montázsmagazin 2022 telén irodalmi pályázatot hirdetett SZÁMADÁS címmel. A pályázók verssel, rövid prózával, fotóval, festménnyel vagy grafikai alkotással nevezhettek. A pályázat lezárása után közzétettünk egy irodalmi és képzőművészeti antológiában való megjelenési lehetőséget, amely ugyanezt a címet kapta: Számadás. A pályázat nyertesei is helyet kaptak benne. Most ennek az antológiának a műsoros bemutatójára invitáljuk magazinunk kedves olvasóit.

A kötetnek csaknem 50 szerzője van. Beküldött verseikből, prózai írásaikból, festményeikből és fotóikból, illetve grafikáiból válogattunk, amelyeknek gondolatisága megegyezik a kérdésünkre adott válasszal: Eddigi életünkben mit sikerült elérnünk, milyen nyomot hagyunk magunk után majd a Földön?

A 10 éves Montázsmagazin már megalakulásakor célul tűzte ki, hogy lehetőségeihez képest segíti az amatőr művészeket: írókat, költőket, képzőművészeket. Hírt ad életük egyes mozzanatairól és munkásságukról interjúk formájában, népszerűsíti alkotásaikat, reklámozza a könyvbemutatóikat és kiállításaikat, illetve érdekes kulturális programokra hívja fel a figyelmet országos szinten.

Ez a hetedik antológiánk a magazin fennállása óta.

A Montázsmagazinnak küldetése van: a kultúra terjesztése, az értékek felmutatása, megőrzése, példaképek állítása, és a pozitív szemléletű írások által életünk gazdagítása. A magazin tehát értékeket közvetít az olvasók felé. Hálásan köszönjük szerkesztőinknek és újságíróinknak az önzetlen és szeretetteljes munkát!

A hosszú évek alatt egy közösség alakult ki körülöttünk. A Montázsmagazin országos ismertségre tett szert, sőt, határainkon túlra is eljut a szavunk. Felnőtté váltunk. Köszönjük olvasóink érdeklődését! Szeretettel várjuk rendezvényünkre mind a kecskeméti, mind az ország legkülönbözőbb részeiről érkező vendégeinket, barátainkat, hogy együtt ünnepeljünk dallal, verssel, jókedvvel, tortával!

antologia

A rendezvényen egy másik születésnapot is ünnepelünk: 5 éves lett a Kecskeméti Örömfestők csoportja. A létrehozásánál a Montázsmagazin is segített, és azóta is szerető figyelemmel kísérjük művészeti tevékenységüket. A könyvtár nagytermében június végéig a műveikből látható egy szép kiállítás.

A rendezvény körülbelül 13.00 óráig tart. Az antológiában szereplő írók, költők, művészek itt vehetik át a könyveiket, illetve további köteteket is bárki vásárolhat.

Szeretettel vár mindenkit a Montázsmagazin szerkesztősége!
Legyen az olvasónk: www.montazsmagazin.hu

 

Weninger Erzsébet

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások