Álmokból szőtt valóság – Megjelentek a Libri karácsonyi díszkötetei! A Libri 2019 karácsonyán indította el könyvsorozatát, melyben olyan magyar szerzők írásait rendezi díszkötetbe, akik nélkül egyetlen könyvespolc sem lehet teljes. Az idén megjelenő Krúdy- és Babits-kötetekkel a könyvkereskedő célja, hogy az olvasók egy kis időre kiszakadjanak a mozgalmas hétköznapokból.

almokbol szott valosag

A két regény története ilyen álmokból szőtt valóságként jelenik meg az olvasók előtt, segít kikapcsolódni a hétköznapokból, és képes elvarázsolni bennünket.

A magyar irodalom két jelentős alakjának örökségét ismerhetik meg a könyvek szerelmesei, olvasásukkal az irodalom által nyújtott „terápián” is részt vehetnek. Krúdy Gyula és Babits Mihály – a díszkötetek szerzői – a 20. századi magyar irodalom jelentős alakjai. A Libri jóvoltából most kiadott műveikkel két eltérő, mégis hasonlóan izgalmas világot mutatnak be.

Babits Mihály A gólyakalifa című regénye a szerző első és egyben egyik legismertebb műve, amit át-átsző a korban megjelenő freudizmus. A pszichoanalízis mint fő gondolati elem jelenik meg a lélektani detektívregényként is aposztrofált regényben, ami az élet és az álmok, a valódi „én” és a tudatalatti kapcsolatának izgalmas világát mutatja be. Bár Babits Mihály műve a múlt század elején íródott, de továbbra is frissen hat, a mai olvasó számára is egy izgalmas, akár „pszichothrillerként” is olvasható alkotás.

Az Ezeregyéjszaka meséi Krúdy Gyula egyik kedvenc olvasmánya volt, álmokból szőtt valóság. Innen emelte ki Szindbád, a hajós alakját, és helyezte át a monarchia végnapjainak ma már talán különösnek ható világába, „a boldog békeidőkbe”. A Szindbád, az álmok hajósa című novellagyűjteménnyel a díszkötetet megjelentető Libri célja, hogy átfogó képet adjon Szindbád ikonikus karakteréről és kalandjairól. Azoknak, akik véletlenül nem ismerik Krúdy kedvenc alakját, csak ajánlani tudjuk, hogy olvassák el a Hajós huszonkét történetét, és adják át magukat a Szindbád-novellák egyedülálló világának.

A díszköteteket bemutató oldalon az olvasók további információkhoz juthatnak a két szerzőről, valamint lehetőségük nyílik beleolvasni és belehallgatni a művekbe. A felolvasások során közreműködött Kocsis Gergely, a Katona József Színház színésze, valamint Mészáros András, a Centrál Színház társulatának tagja. A kötetek elkészítésében a Scolar Kiadóval működött együtt a könyvkereskedő.

 

Libri-Bookline Zrt.

Hasonlóan regényes életekről írtunk a Montázsmagazinban

 

Hozzászólások