A Keresztény Közéletért Alapítvány emlékestet rendezett Dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíró emlékére Kecskeméten, a Bozsó Gyűjtemény dísztermében 2014. január 17-én. A rendezvényen adták át a róla elnevezett és őt ábrázoló „Keresztény Közéletért” emlékérmet négy olyan közéleti személyiségnek, akik szintén nagyfokú elkötelezettséggel dolgoztak a szebb, tisztább és emberibb közösségi élet kialakításáért.
A kitüntetettek:

•    Mák Kornél, Kecskemét MJV alpolgármestere
•    Dr. Latorcai János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke
•    Szabó István, a Kecskeméti Piarista Rendház házfőnöke
•    Dr. Tercsi Mátyás, a Kecskeméti KÉSZ elnöke

Köszöntőt mondott Ivanics István, a Keresztény Közéletért Alapítvány kuratóriumi elnöke, majd Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere is köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédében Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke példaként állította Varga Lászlót a mai politikusok elé, aki még az emigrációban is ragaszkodott kereszténydemokrata elveihez. Amikor a rendszerváltás után, 80 évesen hazatért, azonnal bekapcsolódott a magyar belpolitikába. 2010 óta a kormány sokat tett Varga László, a 92 évesen elhunyt országgyűlési képviselő szellemi örökségének a megvalósításáért.

Az ünnepségen a zenei élményt a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola diákjai és tanárai adták. Az Aurin Leánykar Kodály művekkel kedveskedett a közönségnek. A rendezvényt kötetlen hangulatú Agapé zárta.

Weninger Endréné

Fotók: Nagy Attila Sch. P.

2014. január 21.

Hozzászólások