Az ősz beköszöntével egyre gyakoribbak a ködös reggelek, a nyirkos nappalok. Bőrünknek hozzá kell szoknia a szélhez és a hűvösebb időhöz. Az évszakváltás amúgy is alaposan igénybe veszi a bőrünket, és az egyébként normális, jó állapotú bőr hirtelen extrém száraz lesz, húzódik, netán berepedezik. Szerencsére van segítség.

vadrozsa1

A szervezetnek ilyenkor leginkább arra van szüksége, hogy önmagát regenerálja, így ezeket a folyamatokat kell beindítani. A Weleda cég saját biodinamikus kertészetéből választja ki azokat az alapanyagokat, amelyek felhasználásával létrehozza az igazán kényeztető kellékeket. Amúgy is hiányérzetünk van ilyenkor már szemet gyönyörködtető, illatos virágokban, pótoljuk hát novemberben ezt az érzést a vadrózsa illatát otthonunkba varázsoló termékekkel. Kevesen tudják, de a vadrózsa egy, a csipkebokorhoz vagy a somhoz hasonlító bogyós terményekkel rendelkező cserje, amelynek több fajtája is ismeretes. Az olaja pedig igazi elixír: hegeket, sebeket is gyógyít, késlelteti a bőr öregedését, és állítólag még az ekcéma tüneteit is enyhíti. Ha tehetjük, éljünk a csodás hatásával, engedjünk meg magunknak egy kis vadrózsás kényeztetést!

vadrozsa2
Kezdésként oszlassunk el egy kevés Vadrózsa kényeztető tusfürdőt a nedves bőrön, majd öblítsük le bő vízzel.  A damaszkuszi rózsa exkluzív illóolaja elvarázsol bennünket harmonikus illatával, a hozzáadott finom szezámolaj megóvja a bőrt a kiszáradástól és máris hidratál, a Chiléből importált, ökológiai termesztésű Rosa Mosqueta olaj pedig kényeztetve varázsolja lággyá a bőrt.

A Weleda  selymes állagú Vadrózsa hidratáló krémje magas értékű természetes növényi hatóanyagaival könnyen felszívódik, nem tömíti el a pórusokat, kényeztet és villámgyorsan hidratál. A bőr lélegezni tud, közben pedig a damaszkuszi rózsa lágy illata finoman járja át az egész testet. De ha jobban szeretjük az olajos állagot, akkor választhatjuk a Vadrózsa bőrápoló olajat, amelyet fürdés vagy zuhanyzás után kell felvinni a még nedves bőrre, és utána könnyedén bemasszírozni. Ebben az olajban is vannak lelkes „segítők”, úgymint az illatos mandulaolaj, a hidratáló jojobaolaj és a már említett különlegesen értékes Rosa Mosqueta. Rugalmasságot és finomságot kölcsönöznek a bőrnek, miközben támogatják a szervezet természetes melegítő folyamatait.

vadrozsa3
Ha ezt az illatot egész nap szeretnénk magunkon érezni, a legjobb választás a vadrózsás frissítő spray, amely a damaszkuszi rózsa mellett az érzéki Ylang Ylang illatával is biztosítja a jó közérzetet és a dezodorálást. Ez a spray enyhén illatosító testpermetként is kitűnően használható.
Ha meggyújtunk egy-két illatgyertyát, majd megengedünk magunknak egy kis szépségápolási rituálét tusolástól testpermetig, akkor november ide vagy oda, felfrissülten állunk elébe a kihívásoknak és az év végi hajszának.

További információk a Weleda honlapján és facebook oldalán találhatók.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások