Először színházi színész lett, később filmekben is feltűnt. Első igazi nagy sikerét a The Mansions of America című filmben aratta. Ezzel sikerült felhívnia magára a figyelmet, és meghívták Amerikába a Remington Steele című tévéfilmsorozat címszerepére. A forgatás négy évig tartott, ez idő alatt a színész Los Angeles-be költözött és ott élt feleségével és gyermekeivel. Az amerikai filmipar jól ismert sztárja lett, így érte őt el a világhíres James Bond szerep. A legszexisebb szuperkém filmjei: Goldeneye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999), Die Another Day (2002).

Pierce Brosnant rengeteg filmszerepben láthattuk. Számomra a legemlékezetesebb filmje a Mamma Mia! című habkönnyű vígjáték, melynek minden perce élvezetes a sztárszínészek bohóckodása miatt. A színész sokat jótékonykodik a rákbetegek javára. Első felesége rákban halt meg, három gyermeket hagyott hátra (kettő az asszony első házasságából született). A színész tíz évre rá házasodott újra, második házasságából is született két gyermeke.

Bár a filmjeiben csak úgy nyüzsögnek körülötte a gyönyörűbbnél gyönyörűbb nők, a magánéletében a hűséges férj és a jó családapa szerepét „játssza”.

Weninger Endréné

Hozzászólások