Miközben egy capuccino-t  kortyolgatunk, a szomszéd széken egy macska szunyókál. Várakozás közben simogathatjuk is a társaságkedvelő cirmosokat.  Igen, az ilyesféle helyek ma már nem csak a mesékben vagy a fantáziánkban léteznek.

Az első kávézó, ahol négylábúak is “szolgálatot teljesítenek”, Taiwanban nyílt meg 1998-ban. A japán turisták körében hamar népszerű lett az újítás, olyannyira, hogy 2004-ben Oszakában is megnyitotta kapuit egy macskás kávéház. Napjainkban Tokióban legalább 39 ilyen hely található.

A kávézók növekvő népszerűsége mögött az állatok szeretete mellett a kikapcsolódásra és a relaxációra való igény áll: a nyugodt és kedves állatok jelenléte csökkenti a stresszt és oldja a feszültséget.
Hosszas előkészületek előzik meg egy ilyen kávézó elindítását: számos higiéniai előírásnak, valamint állatvédelmi szempontoknak egyaránt meg kell felelnie.

A macskás kávézók felhívják a figyelmet az állatok védelmére és a velük való törődés fontosságára, hiszen legtöbb helyen korábban menhelyen élő állatok várják az őket kedvelők látogatását.

Nem kell nagyon messzire mennünk, ha egy macskás kávéház lakóit szeretnénk meglátogatni: nemrég nyílt meg Bécsben a Cafe Neko, mely két és fél órányi utazással megközelíthető, és egy bécsi városnézés után kitűnő  program.

Weninger Nóra

Forrás: Wikipédia

Hozzászólások