A Montázsmagazin 2012. február elsején alakult kulturális és életmód magazin. Cikkeinkben kecskeméti, országos és külföldi vonatkozású hírekről, eseményekről számolunk be, programokat ajánlunk, interjúkat készítünk. Szlogenünk: Sokszínű, érdekes, értékes. Pozitív életszemléletű írásainkban követendő értékeket szeretnénk felmutatni.

Ezúttal szeretnénk bemutatni a „csapatot”: szerkesztőinket, újságíróinkat. Egyúttal megköszönjük nekik áldozatos munkájukat, és boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk valamennyiüknek.

a montazsmagazin

A Montázsmagazin szerkesztői és újságírói

Weninger Nóra (főszerkesztő)

Angol-magyar szakos bölcsészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az irodalom, a történelem, a művészettörténet és a klasszikus zene állnak hozzá közel. A szerkesztés és írás mellett jelenleg egy történeti kutatóintézetben dolgozik. Budapesten él.

Weninger Endréné Pécsi Erzsébet (tulajdonos, szerkesztő, újságíró)

A Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-angol szakos tanári diplomát. Kecskeméten a Petőfi Sándor Általános Iskolában, majd a Piarista Általános Iskolában tanított. A Montázsmagazin egyik alapítója és szerkesztője. Angol nyelvkönyveket írt, versek és egy ifjúsági regény szerzője.

Antalffy Yvette (szerkesztő, újságíró)

Cikkei a természettudományokról, a művészetekről, az oktatásról és a filmekről szólnak. Egyik kiemelt témaköre a hallásukban, látásukban és mozgásukban akadályozott emberek világa. Budapesten él, ahol tudósításokat ír kulturális eseményekről. 2012 óta önkéntes újságírója és szerkesztője a magazinnak.

Huszka Józsefné Ilike (szerkesztő)

Szegedi gyökerű, Kecskeméten élő és dolgozó pedagógus. Magyar nyelv és irodalom szakos tanár, egy kecskeméti általános iskola igazgatóhelyetteseként ment nyugdíjba. A nyelvek, a művészetek, az irodalom állnak közel hozzá. 2019 óta a Montázsmagazin szerkesztője. Pontos, precíz munkavégzés jellemző rá.

Orosz Margit (költő, újságíró)

Németh László-díjas tanár, költő. A festői szépségű Bán-völgyében, Bánhorvátiban él. Eddig öt verseskötete, két irodalmi tanulmánya jelent meg. Számtalan antológiában szerepelnek versei. A Wikipédia jegyzi nevét, munkásságát. Számos elismerése közül a Németh László-díj mellett kiemelkedik még: Megyei Pedagógiai díj, Montázs Alkotói díj, Kláris Nívódíj, Szárnypróbálgatók Bronz Oklevele, Országos Mécs László Irodalmi díj. 2020 ban Bánhorváti Község Díszpolgára lett. A Montázsmagazin Íróklubjában interjúkat készít, a rovat vezetője.

Törőcsik Kati (szerkesztő)

Budapesten született, és azóta itt is él. Gyógypedagógiai asszisztensi végzettsége van. A nagyothallókat oktató általános iskola iskolatitkára, majd a Neumann János Digitális Könyvtár titkárnője volt. Szabadidejében önkéntes felolvasója a Bodor Tibor által vakok számára alapított hangoskönyvtárnak. A Montázsmagazin számára 2018 őszétől végez szerkesztői munkát.

Lakatos Ilona (újságíró)

A Dunántúlon, Várpalotán él. A Montázsmagazinban cikkei a Kultúra, a Szórakozás és az Életmód rovatokban jelennek meg. Filmajánlókat ír, zenei eseményekről tudósít. Festéssel, írással foglalkozik, kötetei jelentek meg. Írásainak fő jellemzője idézete a poézisről: “Alázat az emberek, az irodalom felé, és a szavak halmazából összeállnak a cizellált verssorok, melyek legbensőnk ihletését fejezik ki.”

Farkas Ferencné Pásztor Ilona (újságíró)

Borsodból származik, 2015 óta a fővárosban él. 40 évig pedagógus volt. Diplomái: magyar-orosz, általános pedagógia, drámapedagógia és közoktatási szakértői. 2016 óta foglalkozik módszertannal, játékpedagógiával. Ilyen tárgyú írásai megtalálhatóak a Harmat Kiadó Cikcakk gyermekmagazinjában, valamint a Parakletos Kiadó KateTéka (Hitoktatók Honlapja) rovatában. „Csakis a játék kedvéért” címmel jelent meg módszertani gyűjteménye. A Montázsmagazin számára 2017 óta küld cikkeket, több mint 100 cikk szerzője.

a montazsmagazin

Weninger Endre (újságíró)

Kecskeméten él. Az ELTE angol-történelem szakán szerzett tanári diplomát. A kecskeméti Petőfi Sándor Általános Iskolában, később a Katona József Gimnáziumban tanított. A Montázsmagazinban történelmi és földrajzi témájú cikkeket ír. 2020-ban jelent meg első könyve Híres magyar nők címmel. Már dolgozik a következőn.

Schramek László (újságíró)

Budapesten él. Történelem-latin szakon diplomázott, történelemből doktori címet is szerzett. A Montázsmagazinban is ilyen témájú cikkeket ír.

Almási Zsuzsanna (képzőművész, újságíró)

Óvónő és akvarellfestő. Kecskeméten él. Óvónőként igyekezett a gyerekek szép iránti fogékonyságát felébreszteni. Több önálló kiállítása volt már. A Montázsmagazinban interjúkat készít festőkkel, képzőművészekkel.

Gál Mihály (képzőművész, költő)

Kiskunhalason él, civil foglalkozása vasutas. Szegeden dolgozik üzemirányítóként. Folyamatos képzések által kiváló festő lett belőle. Számtalan kiállítása nyílott eddig az ország több helyszínén. Irodalmi körök tagja (Cserhát Művész Kör, Krúdy Kör, Ősfalköz, Ver-Deco Alkotó Egyesület…). Versei, meséi, festményei antológiákban, albumokban jelennek meg. A Montázsmagazin a művészekért facebook csoportnak a moderátora.

a montazsmagazin

A Montázsmagazin írásai a webhelyen kívül (www.montazsmagazin.hu) a Montázsmagazin Facebook oldalán és két csoportjában olvashatóak. Egyik a Montázsmagazin a művészekért, a másik a Montázsmagazin a vállalkozókért.

A Montázsmagazin vállalja bemutatkozó interjúk, PR-cikkek készítését, megírt cikkek közlését, kiállítások, könyvek és kiadványok ismertetését, rendezvények promócióját, bannerek, logók, hirdetések, reklámok elhelyezését, könyvszerkesztést, könyvkiadást.

 

Weninger Endréné

 
Hozzászólások