Három évvel ezelőtt erdélyi kezdeményezésre indult el a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny (NNMV) 5-8. osztályos tanulók számára. Első alkalommal a Felvidéken (Dunaszerdahely), másodszor Erdélyben (Nagyvárad) rendezték meg a versenyt és a hozzá kapcsolódó négy napos szakmai, kulturális programot.

 

mategye_alapitvany

 

A rendezvényen öt régióból (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Vajdaság és Anyaország) közel 200 matematikában kiemelkedően tehetséges felsős tanuló és az őket kísérő pedagógusok vesznek részt.

A III. NMMV megrendezésének a lehetőségét Magyarországon Kecskemét kapta meg, a verseny szervezője a Mategye Alapítvány. A verseny fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Az előző évek rendezvényeinek sikere, a szervezés színvonala, a szakmai programok kiemelkedő minősége magasra tette a mércét. Szeretnénk, ha a rendezvényt példamutató minőségben, komoly szakmai precizitással tudnánk megszervezni, ezzel is emelve Kecskemét városának és környékének presztízsét, elismertségét a magyarlakta térségekben.

 

matematika

 

Alapítványunk több pályázatot is benyújtott ebben a témában. A megrendezéshez szükséges anyagiak egy része már rendelkezésre áll. A rendezvény megszervezéséhez még további forrásokra is szükségünk van, ezért kérjük az Ön segítségét is. Támogatása esetén cégének a rendezvényen és dokumentumain megjelenési lehetőséget biztosítunk, és az ünnepélyes díjátadóra szeretettel várjuk a cég képviselőjét. Ha felkeltettük érdeklődését kérem, keresse Csordás Mihályt a mategye@mail.datanet.hu címen vagy a  76/483-047-es telefonszámon.

Tisztelettel, támogatásukban bízva:
 
Csordás Mihály
a III. NMMV főszervezője

 

 

Hozzászólások