Rekordszámú jelentkezővel indul az 5letből jövő! – Négy országból, huszonnégy városból összesen hatvan csapat regisztrált az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hatodik évadára.

A középiskolásoknak szóló egyedülálló vállalkozói vetélkedőre tizennégy hazai város mellett (Budapest, Gödöllő, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Pécs, Nádudvar, Eger, Debrecen, Győr, Kaposvár, Baja, Salgótarján, Békéscsaba, Kecskemét) Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból is neveztek csapatok, hogy közösségi, inspiratív, személyiségfejlesztő formában sajátíthassanak el olyan vállalkozói ismereteket, amelyek a pályaválasztás során is nagy segítséget jelenthetnek számukra.

 

– A lassan két éve tartó járványhelyzet nap mint nap új kihívások elé állítja a pedagógusokat és a diákokat. Ugyanakkor hisszük, hogy talán még sosem volt ekkora szükség az élményalapú, felszabadult játékra, amely egyúttal életre szóló tudást is kínál a fiataloknak – fogalmazott Sebestyén-Szalai Anna, a versenyt megálmodó AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Az 5letből jövő! vetélkedő egyik előnye, hogy szorosabbra fűzi a járvány miatt meglazult baráti kapcsolatokat, erősíti az osztályközösséget, hiszen a diákok egy emberként szurkolhatnak a 3-5 fős csapatoknak, akik elindulnak a versenyen. Ráadásul az online fordulóknak hála akkor is folytatható a játék, ha egy súlyosbodó járványhelyzet miatt újra szigorítások lépnek életbe.

rekordszamu jelentkezo
Rekordszámú jelentkező várja az idei játékot

A 2016-ban Kecskeméten debütáló mintaprojekt 2020-ban már országos méretűvé nőtt, és az idei évtől kezdve már a 10-11. évfolyamos diákok mellett a 9. és 12. évfolyamosok is jelentkezhettek.

A rekordszámú jelentkezőre idén is izgalmas feladatok és fantasztikus nyeremények várnak. A hat mérföldkőből álló online forduló után a továbbjutó öt csapat pedig egy kétnapos, tréningekkel, programokkal teli döntőn, szakmai befektetőkből álló zsűri előtt mutathatja be cégötletét, amellyel elnyerheti az 1+1 milliós fődíjat.

 

AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások