Mészáros Edit gyógytornász az OORI Ergoterápiás Osztályán, a WILD BOARS – kerekes székes rögbi csapat – elnökhelyettese, s másodállásban a Bethesda Kórház kis betegeinek ergoterapeutája.

                                                    

Ő az, aki 2003-ban azon a napon lépett be az OORI-be, amelyiken a mostani barátja egy tragikus kimenetelű fejest ugrott a Tiszába, minek következtében egyszer csak ide, Budakeszire került rehabilitációra. Még hogy nincs isteni terv?

Az első fizetéséből vett fényképezőgépével készült képein eleinte a város – Szeged-Budapest – volt a fő fotótéma. Később jöttek a cselekvésfotók, melyek nagyrészt az ergoterápiás eszközök használatával kapcsolatosak, néhány éve pedig az EMBER került az objektív fókuszába.

Edit különleges érdeklődései között említhetjük, hogy szabadidejében kézsebészeti műtéteken vesz részt Nyíregyházán és ott tanulmányfotókat készít.

S most meglepetésként – a 86 éves nagymamája inspirálta ötlettől vezérelve – az OORI „láthatatlan szolgálatainak” munkatársait és munkájukat mutatja be fényképein.

A kiállítás február 15-ig tekinthető meg az OORI Galériában (Budapest, XII., Szanatórium utca 19.)

Cikk és fotó: Antalffy Yvette

2013. január 26.