A kecskeméti Család- és KarrierPONT februári programkínálata – Februárt a farsang havának is tartják. A néphit szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony napján (február 2.) a pap által megszentelt gyertya megvédi a gonosz szellemektől a csecsemőket, a betegeket és a halottakat. A tavaszjóslat szerint pedig ha a barnamedve ezen a napon kijön az barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha viszont borús idő van, akkor kint marad, mert rövidesen jön a tavasz.

Rá egy nappal, Szent Balázs napján (február 3.) végzik a papok a templomokban két gyertyával a „torokbetegség és minden más baj” ellen megvédő Balázs-áldást. Szintén a jégbontó havában tartjuk a Házasság hetét és Bálint napján (február 14.) ünnepeljük a szerelmeseket. Majd hamvazószerdával (február 17.) elkezdődik a húsvétig tartó, negyvennapos nagyböjt időszaka. Amilyen tartalmas az év második hónapja, olyan színes programkínálatot állított össze a kecskeméti Család- és KarrierPONT csapata is. Válogassatok kedvetekre a lehetőségek közül! Várjuk jelentkezéseteket!

EZERSZER IS IGEN! – INDUL A HÁZASSÁG HETE

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét Magyarországon február 7. és 14. között. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.
A teljes kecskeméti kínálat itt olvasható. 

Két programmal kapcsolódnak idén a Házasság hete rendezvénysorozat kecskeméti eseményeihez a kecskeméti CSAKPontot is működtető Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai. A kecskeméti civil szervezet gyermekrajzokkal, illetve versekkel és történetekkel népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

 

MUTASD AZ ÖNÉLETRAJZOD, MEGMONDOM…!

Ha szeretnéd, hogy az önéletrajzod a lehető legtöbb interjúmeghívást eredményezze, gyere el Schonerné Emődi Edit kiscsoportos foglalkozására! A rengeteg gyakorlati példával fűszerezett alkalmon az alapokon túl szó lesz a “lyukas önéletrajzról”, a legújabb trendekről, és az is kiderül, hogy utánanéznek-e a cégek a Facebookprofilunknak. Edit tudja, milyen a megnyerő és „COVID-kompatibilis” önéletrajz, és el is árulja Nekünk! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2021. február 26., péntek 15.00-16:00
Helyszín: Bács-Kiskun Megyei kereskedelmi és Iparkamara oktatóterme – Kecskemét, Árpád krt. 4.

Bővebb információ 
Jelentkezés itt

KIÉGÉS HELYETT, ÉLD MEG AZ ÉLETED!

A kiégést (burnout-szindróma) először menedzserbetegségnek titulálták, de tulajdonképpen mindenkit érint, aki emberekkel dolgozik. Veszélyeztetettek többek között a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a szociális ellátórendszer működtetői, az értékesítők és az ügyfélszolgálatosok is. Óriási tévhit azonban, hogy csak a munkánkban jelentkezhet. Bármely szerepünkben kiéghetünk: feleségként, édesanyaként, nagymamaként és barátként úgyszintén. Akkor is, ha munkánkat és magánéletünket huzamosan nem tudjuk összehangolni.

Jó hír azonban, hogy a kecskeméti CSAKPont jó hangulatú, gyakorlatias találkozóján Schonerné Emődi Edit segítségével beazonosítjuk a tüneteket, feltárjuk az okokat. Utánajárunk annak is, hogyan előzhetjük meg vagy oldhatjuk fel ezt az állapotot. Gyere el Te is, aki eddig részt vett, nem bánta meg!  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2021. február 26., péntek 16.00-18:00
Helyszín: Bács-Kiskun Megyei kereskedelmi és Iparkamara oktatóterme – Kecskemét, Árpád krt. 4.
Bővebb információ 
Jelentkezés itt

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS e-learning

Ha saját vállalkozás indítását fontolgatod, vagy akár már el is indítottál egyet, akkor számodra is hasznos lehet a Vállalkozóvá válást elősegítő ismeretek elsajátítása című, háromrészes online tananyagunk, amelyet előzetes regisztrációt követően ingyenesen elvégezhetsz. A tananyag az önismereti alapoktól indulva foglalkozik a vállalkozás tervezésével és az alapítással.
Bővebb információ 
Igénylés 

KARRIERLEHETŐSÉGEK GYŰJTEMÉNYE

A kecskeméti Család- és KarrierPONT weboldalán hétről hétre összegyűjtjük a legfrissebb karrierlehetőségeket, a hagyományostól eltérő foglalkoztatási állásajánlatokat. Bízunk benne, hogy az aktuális kínálatban mindenki megtalálja a céljainak leginkább megfelelő lehetőségeket!
Az aktuális állások elérhetősége 

ELŐKÉSZÜLETBEN

CSAK COFFEE: CSOK ÉRTHETŐEN A CSALÁDOK SZEMÜVEGÉN KERESZTÜL
Vendégünk: Kocsis Tímea független tanácsadó
Mikor legyen az alkalom: délelőtt vagy délután? 2021. febr. 25. csütörtök 10h vagy 14h? Szavazz a zárt FB-csoportunkban!
A klub pontos neve: Család és Karrier Klub Kecskemét „onlány”
Elérhetősége

TÁRSADALMI PARTNERKÉPZÉS
CSALÁDBARÁT MUNKAHELYEK + MUNKÁLTATÓBARÁT CSALÁDOK = KÖZÖS SIKERÜNK
Tegyünk együtt azért, hogy a Kecskeméti Járásban a család és karrier összeegyeztetése ne álom legyen csupán! Ha felkeltette a téma az érdeklődésedet, jelezd a csak.kecskemet@gmail.com címen és elküldjük a részletes tájékoztatónkat!

A MUNKAHELYI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE
Képzésünket akár az Te munkahelyeden/cégednél is szívesen megszervezzük, de el is küldheted az érintett munkavállalóidat egy jó hangulatú, hatékony és díjmentes képzésre. Részletes tájékoztatónkat elkérheted a csak.kecskemet@gmail.com címen!

Programjainkon a részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött! A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelő létszámot és ültetési távolságot, higiéniás előírásokat betartjuk.

NYITVA VAGYUNK

A kecskeméti CSAKPont irodában előzetes időpontegyeztetést követően elérhetőek az alábbi INGYENES tanácsadások:
✅ jogi tanácsadás
✅ mentálhigiénés tanácsadás
✅ szociális tanácsadás
A tanácsadás igénybevételének menete:
– a jelentkezéseket a csak.kecskemet@gmail.com e-mail címre várjuk, a téma megjelölésével, valamint telefonszám megadásával
– ezt követően telefonon egyeztetünk időpontot az érdeklődőkkel.

Online elérhetőségeink:
Facebook 
Weboldal  

Sürgős esetben hívjatok bennünket a +36 76 737 193-as vagy a +36 20 331 7735-ös telefonszámokon!

FORDULJATOK HOZZÁNK BIZALOMMAL!
Terveinkről, rendezvényeinkről és kezdeményezéseinkről továbbra is hírlevelekben, honlapjainkon és Facebook-oldalunkon számolunk be, adunk tájékoztatást. Figyeljétek híradásainkat!

A kecskeméti Család- és KarrierPONT által szervezett programok az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat részeként valósulnak meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén az AIPA Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület konzorciumi partnerek irányításával.

A kecskeméti CSAKPont csapata nevében:
Szász Angéla

Kecskeméti Család- és KarrierPONT
cím: 6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.
telefonszám: +36 76 737 193
e-mail: csak.kecskemet@gmail.com
web: https://www.nokcsaladmunka.hu/
Facebook: www.facebook.com/Család-és-KarrierPont-Kecskemét183554975623798/

 

 

Hozzászólások