Ők lettek a 12. SZÍN-TÁR díjazottjai – Hét színészképző intézmény hallgatói fesztiváloztak hat napon át Kecskeméten. A szakmai zsűri felfedte, mely előadásokat díjazták.

12. szin-tar

Ács Petra (Rómeó és Júlia előadásért) veszi át Szente Vajktól a díjakat

A 12. SZÍN-TÁR, a Színművészeti Egyetemek Találkozója szeptember 21-26. között Kecskeméten ismét lehetőséget adott a magyarországi és határon túli magyar nyelvű színészhallgatóknak, hogy bemutatkozzanak.

Különféle műfajokkal, klasszikus és kortárs darabokkal örvendeztették meg a kecskeméti közönséget a színészi pályára készülő fiatalok.

A szakmai zsűri tagjai – Csapó Virág, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze; Galambos Attila, a KKJNSZ irodalmi vezetője; Szabó Attila színháztörténész, tanár, PIM-OSZMI; valamint Tóth Kata, a KKJNSZ dramaturgja, a fesztivál szakmai vezetője – idén is díjazta a legjobb produkciókat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztályának „Rómeó és Júlia” című előadása a legjobb előadás díját nyerte el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zsűrijétől.

A Magyar Művészeti Akadémia Díját pedig Szántusz Noya nyerte el. A Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kar elsőéves mesterszakos hallgatójának „Ajándékul vegyétek tőlem” című kísérleti performansza az egyik legsikeresebb eseménye volt a 12. SZÍN-TÁR, Színművészeti Egyetemek Találkozójának.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

A találkozót támogatta az EMMI, az EMET, az NKA és az MMA.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Facebook

SZÍN-TÁR

 

A 12. SZÍN-TÁR beharangozója magazinunkban

 

 

Hozzászólások