A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely szeptemberi programjait kínálja az alábbi plakát. A „Köszönjük Magyarország” program keretében valósul meg, a részvétel ingyenes. 

a szorakatenusz

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely részletes programja:

1.Szeptember 11., szombat, 10.00 – A szomorú királykisasszony, papírszínházi előadás

Az aranyszőrű táncos bárány s a hozzáragadott falu népe, valamint a szomorú királykisasszony megvigasztalására összegyűlt királyfik, grófok, és más atyafiak vidám története élő meseszóval és énekszóval, Arany László meséje nyomán. Papírszínházunk egy nagy lapozgatható képeskönyv, melynek nyitható-csukható oldalain a szereplők meg-megmozdulnak.

Grafika és mechanika: Makhult Gabriella
A történet mesélője, a figurák mozgatója: Tóth Anita

a szorakatenusz

2. Szeptember 18,. szombat, 10.00-12.00 – Papírtasak bábkészítés

A bábozás és a bábjáték erősíti a gyermek képzeletét, fejleszti érzelmi világát, beszédkészségét, kreativitását. Ezen a szombaton papírtasakokra ragasztott és rajzolt bábok készülnek, melyek kézre húzva kelnek életre.

3. Szeptember 18., szombat, 15.30-17.00 – Aprók Tánca

Köszöntsük együtt az őszt és az új tanévet mulatsággal, népzenével, tánccal! A zenét a Hegedűs Együttes biztosítja. A programhoz kapcsolódóan a kézműves műhelyben őszi terményekből készíthetnek a családok különféle érdekes terménybábokat.

4. Szeptember 25., szombat, 10.00-16.30 – Társasjátéknap

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben több, mint 100 társasjáték közül választhatnak a társasozni szerető baráti társaságok. Programunkon a részvétel ingyenes.

5. Minden szerdán, 16.00-17.00 – Rodolfo bűvészkör

A Játékmúzeum facebook elérhetősége.

 

Forrás: Kecskeméti Katona József Múzeum

 

Kapcsolódó cikkünk

 

 

Hozzászólások