Vidákovich Sámuel 1991-ben született Pécsett. 2011-ben érettségizett a Pécsi Művészeti Gimnázium reklámgrafika szakán. Jelenleg Pécsen él és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának, festő szakán folytatja művészeti tanulmányait. 2010-ben megkapta a Magyar Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” ösztöndíját. 2013-ban Tolvaly Ernő ösztöndíjban részesült. 2011 óta vesz részt a Kecskeméti Ifjúsági Otthon parádi alkotótáborában.

„Az őszi nap verőfényében izzani látszott a levegő, s a végtelenségben egybeolvadt ég és föld. […] Közben pedig Nagybánya gyönyörű helyeire, csobogó patakjaira, üde, buja vegetációjára gondoltam, és éreztem, hogy itt nem festhetek, nem élhetek, itt meghalok!”– így számol be Kecskemétről Mikola András festőművész, mikor Nagybányáról a kecskeméti művésztelepre érkezett. Hasonlóan éreztem én is, mikor először jártam Kecskeméten. Aztán véletlen szeszélyének és barátok szívélyes hívásainak köszönhetően lettem visszatérő vendég, és most egyéni kiállító.  Ez okból elhatároztam, hogy néhány képben körbejárom ezt a „hírös várost”, hogy jobban megismerjem, és hogy egy kívülálló szemével mutathassam meg azt a sajátos és folyton változó hangulatot, ami jellemzi. Mindezt nagy örömmel teszem, hiszen ezt a helyet az első benyomások óta, minden furcsaságával, szokatlanságával együtt én is nagyon megszerettem.

A tárlat a Kecskeméti Kulturális Központ II. és IV. emeleti panoráma társalgójában tekinthető meg 2014. június 2-től 30-ig a nyitvatartási idő alatt.


Hozzászólások