Mindjárt itt a várva-várt Karácsony. A nagy készülődés közben álljunk meg egy picit, és segítsünk együtt egy olyan családnak, akiknek különösen nehéz gondokkal kell megküzdeniük minden nap. Az immár hagyománnyá vált jótékonysági forraltborozás az idén sem maradhat el! Az előző években nagy élmény volt megtapasztalni, mekkora teremtő ereje van a szeretetnek, a társadalmi összefogásnak és az egymásra való odafigyelésnek.

A minimum adomány ebben az évben is 1000 forint lesz, amiért a megye legfinom forraltborát adjuk majd cserébe! Várunk benneteket a Koch Borház Kecskemét, a Vágódeszka Étterem, a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület és Adománybolt és a Mjuzik jóvoltából! Jótékonysági forraltborozás!

Olvasván ennek a 17 éves fiúnak a segítségkérő levelét, mi is nagyon szerettünk volna nekik segíteni! Hogy miért? Egyszerűen azért, mert jó volt olvasni és érezni a rengeteg érzelmi intelligenciával és kedvességgel fűszerezett talpraesettséget Dávid leveléből! Hogy egy 17 éves gyermek álmát ne vegyük el! Onnantól kezdve, hogy ezt a levelet elküldte, amit az eseményben majd ki is posztolunk, elkezdődött valami az Ő kis életében is! A közösség erejét hívta segítségül!

Most, hogy ez a gyűjtés létrejött, szombaton megtapasztalhatjuk, és Dávid is láthatja, érezheti majd, hogy nem vagyunk egyedül, és néha egy kis szervezéssel, odafigyeléssel idegen emberek is hatalmas pozitív töltést tudnak nyújtani akár anyagi segítséggel vagy éppen pár emberi jó szóval!

Nagyon szeretnénk ha szombaton akár csak egy finom forralt borra is beugranátok hozzánk, és beszélgetnétek egy jót. Forralborozás közben ismerjétek meg Dávidot és családját, akiket az idén szeretnénk támogatni a becsületkasszás bevételből:

Dávid egy 17 éves nagyfiú. Egy kedves levélben kért segítséget a Védőhálótól, melyben leírta, hogy nagyon szereti az anyukáját, és látja, mennyit kell küzdenie minden nap a család boldogulásáért. Megtesz mindent a saját erejéből, amit csak lehet, mégsem telik mindenre, amire szükségük volna. De nem kér segítséget, mindig azt mondja, megoldja. Inkább ő segít másokon, ha tud, Az nagyon bántja, hogy most volt a fiuk szülinapja, és nem tudott tortát venni.

Fizeti, amit bír, mégis eladósodtak. Az ő ebédjét három hónapja nem tudták befizetni. Szerencsére mindenhol akadnak jó emberek, így mégis ebédelhet. Dávid is munkát szokott vállalni, hogy segítsen. Burkoló lesz majd. Pontos tervei vannak arról, hol fog majd dolgozni ha elvégezte az iskolát. A hétköznapokon kollégiumban lakik. A szülei dolgoznak, és ők testvérével nagyon jó tanulók mindketten. Egy rossz állapotú jakabszállási tanyán laknak. Jártak nálunk vásárolni a boltban, a nagyfiúnak így jutott eszébe az egyesülettől segítséget kérni.

Beszéltünk az édesanyával, akinek az fáj legjobban, hogy Dávid nem jutott be egy olyan programba, ami támogatta volna a tanulmányait. Anélkül viszont nem tudják fizetni a költségeket. Attól fél a legjobban: ha a fia nem tudja befejezni az iskolát, neki is ilyen nehéz élete lesz.

Segítsünk Dávidnak és családjának együtt! Jótékonysági forraltborozás szombaton 15-23 óráig, várunk Mindenkit a Vágódeszkában!
Cím: 6000 Kecskemét Széchenyi tér 14.

További információ:
Somogyi Tímea Anna
06 30 180 3833

 

Hozzászólások