Nagy siker volt az idei első kisállatvásár a kecskeméti Szent László körúti vásártéren – hatalmas tömeg látogatott ki szombaton a verőfényes, meleg tavaszi időben a közkedvelt zsibire.

Gyönyörű idő és rengeteg látványosság várta mindazokat, akik szombaton kimentek a kecskemétiek közkedvelt zsibpiacára, ahol most nem csak használt cikkeket kínáltak: mellette kisállatvásárt, valamint veterán autó- és motoralkatrész börzét is tartottak.

A ragyogón jókedvű március hatalmas tömeget csábított ki keresgélni, vásárolni és nézelődni – és egészen megragadó dolgokkal találkozhattunk. A mindig elbűvölően kedves kiskutyák, a nyuszik, a vadászgörény, a kerti tóba telepíthető halak, a színes papagájok és díszpintyek, a különböző galambok, a háztájiba kínált vagy éppen díszbaromfik mellett olyan különlegességeket is láthattunk, mint a szelídített szarka – vagy éppen a fürjcsibék, melyek természetesen ugyancsak hatalmas sikert arattak a kiskacsákkal vagy a díszsertésekkel egyetemben.

De azok sem csalódtak, akik új vagy bontott alkatrészeket kerestek a veterán autó- és motoralkatrész börzén, hiszen hatalmas volt szombaton a felhozatal – és igaz ez az új és régi motorokra is. Veterán korú – ámde működőképes, sőt vadonatúj állapotában felújított robogókban és motorokban gyönyörködhettünk, sőt az érdeklődők rendre ki is próbálták a pöccintésre beinduló járgányokat. Voltak persze ritkaságok is: mint a hajdanán Trabant motorból készített motorcsónak motorja; és láttunk bőven felújításra váró muzeális darabokat is – köztük olyanokat, melyek folyamatosan fotótémául szolgáltak a kilátogató tömeg számára.

Képek és szöveg: Komlós József JR

 

Hozzászólások