Nagyszínházi évadnyitónk napján nagy izgalommal köszöntjük az olvasókat! Ugye, már mindenki hallotta, hogy a Kecskeméti Nemzeti színpadán október 2-ától a Légy jó mindhalálig című musical lesz műsoron? „Légy jó, fiam… légy jó Mindhalálig!”

musical

Móricz Zsigmond műve a kötelező olvasmányokból mindenkinek ismerős. Ismerős és szerethető. Igaz értékekről, a gyerekek – sokszor kegyetlen – világáról szól szívvel elmesélve. A musicalváltozatban a szép téma mellett csodálatos, jólismert slágerek is felcsendülnek.

Hihetetlen élményt ígér a darab lendülete és látványvilága mindenkinek. Együtt játszanak színházunk kedvencei gyerekszereplőkkel, akiket hétköznapi gyerekek közül választottunk ki. A Nyilas Misik és az osztály szereplői folyamatos tréningben voltak a próbaidőszakban. Énekpróba, táncpróba és korrepetíció töltötte ki nemcsak a színészek, de a gyerekek mindennapjait is az elmúlt bő öt hétben.

A koreográfiát Gyenes Ildikó alkotta és tanította be a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A díszlet Horesnyi Balázs alkotása. A Debreceni Kollégium puritán hangulatát idézve, amit sok ötlettel dobtak fel a történet hű színreviteléhez. Ott az elmaradhatatlan könyvtár a színpadon, és egy hatalmas vonat megérkezése is várható. Menetrend szerint.

A musical felejthetetlen zenéjét a Kecskeméti Nemzeti Zenekara tolmácsolja majd. Mindenki óriási munkát végzett a darab elkészítésében. Nagyon büszkék vagyunk az alkotócsapatra, akik a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére nagy elánnal tették a dolgukat. Igazán szerethető előadás született. Jöjjenek és éljék át együtt velünk az Élményt!

Orth Péter és Pál Attila 27 év után ismét szerepel a Légy jó mindhaláligban

1993-ban már bemutatták a darabot Kecskeméten. Extra érzelmi töltetet ad, hogy két felnőtt szereplő is volt korábban Nyilas Misi. Aradi Imre Tatabányán játszotta, míg Orth Péter a kecskeméti előadásban. Orth Péter a friss előadásban Török Jánost alakítja, ráadásul édesanyjával, Csombor Terézzel életükben először anya-fiú szerepben mutatkozhatnak meg. A honlapunkon megjelent interjúban mesélt Péter a darabról, a szerepről, az iskoláséveiről és az idő múlásáról nagyon őszintén.

Kattintsanak a cikkért!

Valkay tanár urat ’93-ban Pál Attila játszotta, aki most Sarkadi tanár úr szerepében tér vissza. Valkay tanár úr szerepében idén Aradi Imrét láthatjuk.

Várjuk az egész családot egy valóban szívmelengető színházi élményre! A Légy jó mindhalálig című musicalt meg kell néznie mindenkinek: aki gyerek, akinek van gyereke, aki ismer gyerekeket, látott valaha már gyereket vagy volt valaha gyerek!

Látogassák meg Facebook oldalunkat, ahol exkluzív tartalmakat találnak a próbákról! Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok is játszani jönnek!

Jegyek, bérletek kaphatók a jegyirodáinkban és ONLINE! Jegypénztár a színház oldalában (H-P 9-18 óráig)

Jegypénztár az előcsarnokban (K-P nagyszínházi előadások előtt fél órával az előadás kezdetéig, Szo-V nagyszínházi előadások előtt egy órával az előadás kezdetéig.)

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

Hozzászólások