Beszámoló a női asztaliteniszezők Extra Liga mérkőzéséről, a kecskeméti “Spari” teljesítményéről

Extra Liga mérkőzés ideje és helye:  2018. 11. 10. 11.00 óra, Szekszárd sportcsarnok
Ellenfelek: Szekszárdi Asztalitenisz Club – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér (“Spari”)

Az előző hétvégén lányaink a Gödöllőn megrendezett ifjúsági és felnőtt ranglista versenyen eredményesen szerepeltek. Az Extra Liga 4. fordulójában a tavalyi bajnokság győzteséhez utazott a csapat Szekszárdra.

Drabant Anita Szombathelyen az ITTF World Junior Circuit szombathelyi állomásán a válogatott színeiben szerepelt. Mivel pénteken este hat órakor még Szombathelyen játszott,  így a csapatnak nélkülöznie kellett Szekszárdon Drabant Anitát..
A Szekszárdi AC versenyzői között van a kecskeméti nevelésű Madarász Dóra, a Világranglista 93., a Magyar felnőtt női ranglista 3. helyezettje (aki végül nem lépett asztalhoz). Bálint Bernadett a Világranglista 175., a Magyar felnőtt női ranglista 5. helyezettje, aki szintén tagja a felnőtt női válogatottnak. Harmadik játékosuk Imre Leila a Magyar felnőtt női ranglista 9. helyezettje, aki szintén kecskeméti nevelésű versenyző. Mivel Madarász nem szerepelt ezen a találkozón az újonc ranglista 17. helyezettje, Szerbacsics Ivett kapott játéklehetőséget Türei Ferenc edzőtől.

A Spartacus csapatában Füle Kata a Magyar ifjúsági ranglista 4., Molnár Anna Magyar ifjúsági ranglista 8. helyezettje és Márkus Enikő (aki saját nevelésű játékosunk és hosszú kihagyás után) lépett  asztalhoz a színeinkben.
Párosban Füle – Molnár lépett asztalhoz Bálint-Imre ellen. Nagyon jó játékot mutatva szoros szettekben 3/0-ra vereséget szenvedtek.

Az egyéni mérkőzések sorát Márkus Enikő kezdte meg Bálint Bernadett ellen. A játék képe alapján esélye se volt Enikőnek a szett nyerésre: az eredmény 0/3. A másik asztalon ugyanez történt csak fordított felállásban: a fiatal Szerbacsics Ivettet iskolázta le Füle Kata 3/0-ra. Imre Leila ellen Molnár Anna nem tudta felvenni a ritmust, a mérkőzésen belül voltak szép poénok melyekből lehetett következtetni akár egy szorosabb küzdelemre is, de végül 3/0-ra Imre Leila győzött. Bálint Bernadett magabiztosan verte Füle Katát 3/0-ra. Imre Leila nem sok esélyt adott Márkus Enikőnek. Az eredmény: 3/0. Szerbacsics Ivett játékát Molnár Anna nem engedte kibontakozni: 0/3-ra győzött a kecskeméti versenyző. A mérkőzés legizgalmasabb csatáját Imre Leila játszotta Füle Katával. Izgalmas szettek követték egymást, melyeknek döntő szett lett a következménye. A mindent eldöntő szett az előzőekhez hasonlóan változatos volt, melynek végén hátrányból tudott Leila fordítani és nyerni 3/2-re.

Végeredmény: 6/2 a Szekszárdi Asztalitenisz Club javára.
Fodor Miklós edző: „A mérkőzést a Szekszárdi AC a legjobb játékosait nélkülözve is meg tudta nyerni. Jó volt nézni, ahogy versenyzőink küzdöttek és mindent megtettek a sikerért. Ez a mérkőzés a jövő héten megrendezésre kerülő TOP-24 –re jó felkészülésnek bizonyult. Sajnálom, hogy Drabant Anita nem tudott hazaérni a mérkőzésre.”

 

Hozzászólások