Térségi települések hintós szüreti felvonulása a Helyi Termék Ünnepen – Kecskemét város 650. évfordulójának tiszteletére egy rangos, hintós felvonulással készülnek a térség települései. A jubileumi évforduló alkalmából 2018. szeptember 28-án, pénteken 14:30-tól indul a Rudolf laktanyából a térségi települések hintós szüreti felvonulása.

A járókelők megcsodálhatják a Petőfi Sándor utcán végigvonuló 15 fogatot, majd a Kossuth térre érve a térség polgármesterei fogadják a korhű ruhákba öltözött, hintókon érkező bíró párokat. 15:00 órakor a városháza előtt kezdetét veszi a fogatmustra, melynek keretében Kurdics Mihály mutatja be a fogatokat. Ezt követően a színpadon Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszönti a vendégeket, majd Basky András, Lajosmizse város polgármestere, az Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese szól a jelenlevőkhöz.

A főtéren felállított korhű kecskeméti piacon a Kecskeméti Katona József Múzeum jóvoltából megelevenedik az 1930-as évek kecskeméti piaca. Korhű szekereken, fedeles kosarakban kerülnek bemutatásra a térség legszebb zöldségei, gyümölcsei. Kecskemét térségének települései egyszerre kínálják finomságaikat, méltóképpen elindítva a hatszázötven éves évforduló ünnepségét.

 

 

Hozzászólások