Októberben újra indul a Hírös Agóra Filmklub 2018 őszi sorozata! A vetítések 19.00 órakor kezdődnek a  Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében – Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. Kukoricaropogás-mentes, filmes őszi estéket kínálnak a szervezők!

2018. október 4-én, csütörtökön 19.00 órakor
ARCÉLEK, ÚTSZÉLEK
francia dokumentumfilm, 89′
Rendezte: Agnes Warda

Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnes Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek, és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.


2018. október 9-én, kedden 19.00 órakor
TÁNCTERÁPIA
Színes, feliratos angol nyelvű film, 111′
Rendezte: Richard Loncraine

A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulás előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat…


2018. október 18-án, csütörtökön 19.00 órakor
MERÜLÉS A SZERELEMBE
Színes, feliratos német-francia-spanyol-amerikai romantikus film 112′
Rendezte: Wim Wenders

Egy ablaktalan szobában Afrika keleti partjainál James More-t dzsihadista harcosok tartják fogva. Több ezer kilométerre Grönlandon Danielle Finders mini tengeralattjáróval készül az óceán fenekére merülni. Gondolataikban mindketten az előző év karácsonyára emlékeznek vissza, amikor egy francia strandon történő véletlen találkozásuk heves és tartós romantikus kapcsolatot eredményezett.


2018. október 25-én, csütörtökön 19.00 órakor
A NAPLEMENTE RAGYOGÁSA
Színes, feliratos, japán-francia romantikus dráma, 101′
Rendezte: Naomi Kawase

Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakomori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.


2018. november 8-án, csütörtökön  19.00 órakor
EGY BURKA, EGY NADRÁG
Színes, magyar feliratos francia nyelvű vígjáték, 88′
Rendezte: Sou Abadi

Amikor a férfi igazán szerelmes, ha kell, a burkát is magára ölti, hogy láthassa elzárt kedvesét. Egy jemeni idénymunka után muszlim fundamentalistaként tér vissza Mahmoud Párizsba. Szent küldetése, hogy Allah segítségével utat mutasson erkölcstelennek bélyegzett húgának, és eltiltja őt a barátjától. A szerelmesek azonban mindent elkövetnek, hogy láthassák egymást, a fiú burkát öltve érkezik a lopott randevúkra. A terv bejön, csak éppen van egy kis bökkenő, az álarc annyira jól sikerül, hogy Mahmoud beleszeret. Az Egy burka, egy nadrág nagyon is aktuális kérdés köré szőtt, hamisítatlan francia vígjáték, amely bebizonyítja, hogy a szerelemhez vezető út nem ismer határokat.


2018. november 15-én, csütörtökön 19.00 órakor
THE WORKSHOP
Színes, feliratos francia dráma, 113′
Rendezte: Laurent Cantet

A történet egy Marseille-hez közeli kisvárosban játszódik, amely hatalmas kikötőjének bezárása óta erősen hanyatlik, a fiatalok körében is súlyos probléma a munkanélküliség. Olivia Dejazet népszerű író létrehoz egy különös íróműhelyt, ahol egyszerre hét fiatalt próbál bevezetni a regényírás rejtelmeibe. A fiatalok feladata egy krimi megírása a közös műhelymunka során. Az egyik diák Antoine írói tehetsége kiemelkedőnek tűnik, ám a benne lévő agressziótól még társai is megrettennek.


2018. november 22-én, csütörtökön  19.00 órakor
KIM DZSONGIL BEMUTATJA
Színes, feliratos film, 98′
Rendezte: Szin Szang

A Kim Dzsongil bemutatja egy fiatal, ambiciózus dél-koreai filmrendezőről, Szin Szangról és a gyönyörű színésznőről, Cshö Unhiről szól, akik a háború sújtotta Dél-Koreában ismerkednek meg, szeretnek egymásba, és lesznek a hetvenes évekre az ország legnépszerűbb művész-házaspárja egy sor sikeres közös filmjük révén. Ám Cshö-t 1978-ban észak-koreai titkos ügynökök rabolják el Hong Kongban, hogy Kim Dzsongil színe elé vigyék. Szint párja után kutatva szintén elrabolják Hong Kongban, börtönbe vetik Észak-Koreában, majd 5 év múltán Kim Dzsongil maga egyesíti őket, “udvari” filmeseinek kiáltva ki őket. Cshö és Szin rögtön a szökésüket kezdik tervezni, ám előtte még leforgatnak 17 játékfilmet, megteremtve ezzel az észak-koreai filmipart a diktátor nem kis örömére.

2018. november 29-én, csütörtökön  19.00 órakor
FOXTROTT
Színes, feliratos, izraeli-német dráma, 108′
Rendezte: Samuel Maoz

Michael és Dafna házába becsönget az izraeli hadsereg egyik tisztje, hogy elmondja nekik: fiuk, Jonathan szolgálat közben életét vesztette. Michael csendben szeretne gyászolni, és egyre kevésbé bírja a buzgó rokonság és a jóindulatú katonai hivatalnokok tolakodását. Miközben felesége nyugtatóval enyhíti fájdalmát, a férfi egyre dühösebben tombol. Hirtelen azonban váratlan fordulat történik, és szürreális események sorozata veszi kezdetét.


2018. december 6-án, csütörtökön 19.00 órakor
VISSZA A GYÖKEREKHEZ
Színes, feliratos, FRANCIA VÍGJÁTÉK, 107′
Rendezte: Dany Boon

A sikeres építész, Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételéből él Észak-Franciaországban. Hamarosan azonban felbukkannak a rokonok, és minden a feje tetejére áll.

2018. december 13-án, csütörtökön  19.00 órakor
AZ ÉLET NAPOS OLDALA
Színes, feliratos, svéd vígjáték, 104′
Rendezte: Emma Nyberg

Üdvözöljük a svéd hétköznapokban! Az élet napos oldala három pár életébe enged betekintést, akik mindenki számára ismerős problémákkal küzdenek. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok nevettetik meg a nézőt. A karakterekben és abszurd helyzetekben pedig egy kicsit mindenki magára ismerhet. Az azonos című tévé show Svédországban korszakos sikert ért el. A belőle készült mozifilm a skandináv országok egyik kedvence volt, hetekig szerepelt a mozis toplistákon.

Svédországban minden idők legjobb nem-karácsonyi indulását produkálta, összesen több mint 1 millió ember látta, amivel népszerűbb volt még a legfrissebb Star Wars-filmnél is. Az élet napos oldala rendezője, Felix Herngren a svéd filmszakma sokoldalú figurája, sikeres tévésorozatok, filmek, reklámok rendezője, producere, emellett színészként is fel-feltűnik. Nevéhez fűződik a Magyarországon is nagy sikerrel vetített A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt elkészítése. A filmet három kategóriában jelölték a svéd filmszakma díjára, a Guldbagge-díjra (közönségdíj, színésznő, smink).

Bérletek válthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ jegypénztárában munkanapokon 14:00-19:00 óra között a vetítés sorozat végéig.

Bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre).

A vetítések 19 órakor kezdődnek a Hírös Agóra színháztermében – Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.

 

Hozzászólások