A Villányi Vörösbor Fesztivál ebben az évben átlépte a harmadik X-et! A 31. fesztivál nem csak évei, de programjai számában is gyarapodott, és az immár 4 napos, több tízezer látogatót vonzó rendezvény a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye.

A villányi és Villány környéki borászatok a legjobb vörösboraikkal már csütörtök estére az impozáns Rendezvénytérre települnek, ahol a hazai fesztiválszínpadok egyik nagy kedvence, a Punnany Massif koncertje indítja az idei vörösbor-ünnepet.

Pénteken jön a REDy és a Franc, azaz a villányi borvidék két közösségi márkájának első nagyszabású bemutatkozása.

A már ismert top-termék, a Villányi Franc mellett az idén kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és természetesen borkóstolás főszereplője is lesz a könnyed és mosolygós bulibor, a Villányi REDy. Péntek este a nagyszínpadra egy fiatal ikon, a Lóci játszik zenekar, majd a ’80-as évek egyik rock-szupersztárja, a Karthago érkezik.

Szombaton szervezett pincelátogatások, borkóstolók, traktoros ördögárok túra, fúvószene és kóruskoncert, térzenék és táncházak sokasága várja városszerte a közönséget.

A villányi Pincesortól az idén is 14 órakor elindul az ország leglátványosabb és legvidámabb szüreti felvonulása, amit nem szabad kihagyni, ahogy az esti Hooligans vagy Szabó Balázs Bandája koncertjeit, majd a hajnalig tartó szüreti bált sem. A bátrabbak vasárnap 10 órától traktorra pattanhatnak és egy különleges borvidékjáró túrán vehetnek részt, a Rendezvénytér pedig a gyerekeket várja Gulyás László vándormuzsikus előadásával.

Bővebb információk

Feszt2017 – video

Lóci játszik:

Jegyinformációk:

Napijegy csütörtök (Punnany Massif koncertjegy): 2.500 Ft
Napijegy péntek: 1.500 Ft
Napijegy szombat: 2000 Ft

2 napos fesztiváljegy (péntek, szombat): 3.000 Ft, amelyhez ajándék jár.

Vasárnap a belépés ingyenes! A belépés 14 éves kor alatt ingyenes!

A 2 napos fesztiváljegy nem tartalmazza a csütörtöki napijegyet!

A Punnany Massif koncertre a belépő külön váltható meg. Elővétel

Pécsről és Mohácsról fesztiválbuszok, Pécs és Villány között pedig fesztiválvonat közlekedik.

31. Villányi Vörösbor Fesztivál

2018. október 4-7.

Forrás: Villányi Vörösbor Fesztivál

 

Hozzászólások