A Zene és Lélek harmóniája koncert kapcsán beszélgetünk a Hetedik ég peremén című zenés-irodalmi műsor két előadójával, Gyöngyösi Szabó Katalinnal és Tohai Andrea Gabriellával.

Honnan jött a műsor gondolata? Mi késztetett benneteket arra, hogy összeállítsátok ezeket a szép és mondanivalóban is értékes verseket és dalokat?

Kati: Egy éve ismertem meg Andreát. Nagyon megtetszettek a dalai és az előadásmódja. Már akkor azon gondolkodtam, hogy milyen szép műsort állíthatnánk össze közösen.

Andrea: Kati nagyon szépen mond verseket, és nemcsak szaval, hanem saját szerzeményei is gyönyörűek. Az ötletének megörültem. Mindenképpen olyan műsort szerettünk volna létrehozni, mely a hétköznapok rohanásából, rutinszerű lélekvesztőjéből kiemeli és felszabadítja a közönséget. Ennek fonalán, az elképzeléseinknek megfelelően állítottunk össze egy műsort saját dalaimból és az általa választott versekből.

Az elképzelésetek és a megvalósítás remekül sikerült. Láthattuk is a kecskeméti Arborétum Mária kápolnájában, ami méltó helyet adott ennek a lelket gyönyörködtető műsornak.

Kati: Mi is meghatódtunk attól, hogy a Kápolna zsúfolásig megtelt, és éreztük a közönség hangulatán, hogy a műsorunk eljutott szívtől szívig, lélektől lélekig.

Andi: Valóban megható volt látni, érezni azt az atmoszférát, teret, amely egy harmóniába ölelte az előadót és a közönséget.

A műsor különleges hangvételű, egyedi, hiszen nem sok ilyen jellegű előadással találkozhatunk. Mik az elképzeléseitek, milyen rendezvényekre ajánljátok a programotokat?

Kati: Bárhová hívnak minket, örömmel megyünk, de elsősorban művelődési és kultúrházak, intézmények ünnepi műsoraihoz, céges rendezvényekhez, oktatási intézményekben rendkívüli irodalom órákhoz is lehet ez a műsor jó lehetőség, hiszen ma élő és klasszikus költők műveiből válogattunk.

Andrea: Az eredeti összeállításunk 70 perces, de készítettünk egy rövidített 40-45 perces műsort is. A dalok és a versek szépen, harmonikusan összecsengenek, és fontos üzenetet közvetítenek a mai napig mindannyiunk számára.

Hol érhetnek el benneteket, akiknek felkeltette az érdeklődését a Hetedik ég peremén című műsorotok?

Andrea: E-mail címünk: zenesirodalmi@gmail.com, vagy 70/339-89-89 vagy 30/278-6603 telefonszámokon.

Kati: A műsorunk rövid ajánlóját itt nézhetik meg.

 

Köszönöm az interjút, és kívánom, hogy minél több embernek okozzatok örömet a műsorotokkal!

 

Weninger Endréné