Az új évadban most először, ismét a nagy múltú, méltán híres Rátkai Márton Klubban jártam.

 

ratkai2

 

Amikor ebbe a gyönyörű épületbe belépek, mindig valami furcsa meghatódottságot érzek: mintha valami szent helyen lennék!  Tulajdonképpen igen, szent hely ez, ahol minden a művészetekről szól. A lépcsőházban, az előtérben régi kedvelt színészek – köztük a névadó Rátkai Márton – képei láthatók. A kultúra kedvelői jönnek ide, és nem csak a fővárosban élők, hanem szinte az egész országból!

A hely „lelke”: Sebőkné Zalka Ilona – aki 38 éve dolgozik itt, illetve 30 éve vezetője e klubnak – a vendégek köszöntése után elmondta, hogy ez az évad immár a hatvanadik a Rátkai Márton Klub életében! E jubileumhoz szeretettel gratulálok!

 

st_martin

 

Mostani ottlétemkor – mint minden hónap harmadik keddjén – ezúttal is „St.Martin baráti klub” volt a program, most élőzenével: zenekarával adott különleges, klub-hangulatú „teltházas” koncertet a Művész. A „beszélgetős” részben St. Martin mesélt a nyáron megjelent Budapest Royal című, immáron huszonkettedik albumáról, az évről-évre megrendezésre kerülő, idén is nagy sikerű aggteleki koncertjéről és néhány érdekes eseményről.

Majd a várva-várt zenei blokk következett. A közönség hálás tapssal jutalmazta az ismert és kevésbé ismert, improvizatív elemekben is bővelkedő számokat, a virtuóz szaxofonszólókat, valamint a zenekar tagjainak remek játékát.

 

ratkai4

 

Aki figyelemmel kíséri a Rátkai Klubbeli műsorokat, kedvére válogathat a különböző rendezvények, koncertek, könyvbemutatók, kiállítások és önálló estek közül. Az előtérben most Koday László különleges hangulatú képeiben gyönyörködhetnek a látogatók. (A kiállítás szeptember 28-ig látogatható, munkanapokon 9-19 óráig.)

Köszönöm a szép estét, a barátságos légkört Sebőkné Zalka Ilonának, a nagyszerű zenéket St.Martinnak és Zenekarának!

A Rátkai Márton klub címe: Budapest, 1068. Városligeti fasor 38.
Az érdeklődők a mindenkori műsorról az interneten is tájékozódhatnak.

 

Kökény Éva

 

Hozzászólások