Gyerekekkel telt meg a kecskeméti színház nézőtere február 28-án. A Nyolckor a bárkán című zenés mesejáték előadására olyan fiatalok kaptak meghívást, akik számára a színházjegy megvásárlása túlságosan nagy anyagi terhet jelentene.

 

hatranyos3

 

A kecskeméti Katona József Színház jótékonysági akciójának ötletgazdája Cseke Péter, aki tavaly indította útjára a kezdeményezést. A mintegy 400 ajándék bérlet idén is nehéz körülmények között élő, többségükben roma származású családokhoz kerültek, akiket előadás előtt a direktor köszöntött a kecskeméti színház gyönyörű épületében. Az eseményre Lajosmizséről, Orgoványról, Fülöpjakabról, Fülöpházáról, Helvéciáról, Ballószögről, Ladánybenéről, Jakabszállásról, Kerekegyházáról, Kunbaracsról, Tiszaugról, Kiskunfélegyháza környékéről és Kecskemétről érkeztek gyerekek.

 

hatranyos4

 

Ahhoz, hogy a bérletek valóban jó helyre kerüljenek, a teátrum vezetői az érintett önkormányzatoktól kértek segítséget, akik nem csak a gyerekek, illetve családok méltányos kiválasztását vállalták magukra, de gondoskodtak az ifjú bérletesek utaztatásáról is.

A csoportok az előadás előtt majd egy órával kezdtek gyülekezni a színházban, s mire 11 óra lett, zsúfolásig megteltek a széksorok, a páholyok és az erkély is. A Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolából 29 elsőssel érkezett az előadásra Nagyné Orlov Mariann osztályfőnök.

 

hatranyos5

 

– Nagy örömmel jöttünk, hiszen a gyerekek közül sokan életükben először járnak a kecskeméti színházban – mondta Nagyné Orlov Mariann. – Számukra óriási élményt jelent, hogy itt lehetnek, és egy igazi, nagyszínházi előadást láthatnak.

A résztvevő intézmények sorában volt a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény is.

 

hatranyos6

 

– Második alkalommal kapcsolódtunk be a színház kezdeményezésébe. A tavalyi előadások nagy élményt jelentettek a gyerekek számára, így idén is örömmel fogadtuk a meghívást. 32 gyermekkel érkeztünk, akik mindannyian izgatottan várták, hogy eljöhessenek Kecskemétre színházba – mondta el kérdésünkre Szűcs Ottóné kísérő.

 

 

 

Hozzászólások