Főztünk, meséltünk, okosodtunk – A Bookline decemberi sikerlistája arról tanúskodik, hogy az emberek ünnepi szokásai mit sem változtak: mesélünk és főzünk, illetve szívesen vesszük a nálunk tapasztaltabbak életvezetési tanácsait. Az év utolsó hónapjában Kepes András gondolatai keltették a legnagyobb figyelmet, Edith Eva Eger várva várt új könyve lett a második, a legendás zenész, Presser önvallomása pedig a harmadik.

a bookline

A lista első helyét megszerző Kepes András új könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy lehet-e boldog egy intelligens ember manapság. A boldog hülye és az okos depressziós lapjain megfogalmazott gondolatok magukkal ragadják az olvasót, és szinte biztos, hogy a könyv végére érve mindannyian egy kicsit boldogabbak és egy kicsit kevésbé depressziósak leszünk.

Edith Eva Eger Az ajándék című könyve szelíden bátorítja az olvasóit arra, hogy változtassák meg azokat a gondolatokat és viselkedéseket, amik gúzsba kötik őket, megakadályozzák továbblépésüket. A szerző, akinek korábbi sikerkönyve, A döntés is felkerült a sikerlistára decemberben, inspiráló és gyakorlati tanácsokkal segít, hogy megszabaduljunk minden olyan mintától és beidegződéstől, ami megbéníthat minket.

Listánk első két helyezettje az e-könyvek között is megszerezte a dobogó első, illetve második helyét.

Presser Gábor személyes hangú Presser könyve I. című életrajzi írása egy legendás korszak történetét meséli el. Segítségével beleshetünk a stúdiók, az LGT és a Vígszínház kulisszái mögé, olvashatunk a sok munkával eltöltött több mint ötven évről.

A Bookline decemberi sikerlistája  az ünnepi főzés  örömét is bizonyítja.

A karácsonyi időszak igazán alkalmas arra, hogy több időt töltsünk a konyhában. Dragomán György eddig közösségi oldalakon bemutatott receptjeit végre kötetbe rendezve is olvashatjuk. Emellett továbbra is keresett Fördős Zé Megúszós kaják-sorozata, melynek most második kötete került fel a Bookline sikerlistájára. A közismert gasztroblogger könyvében helyet kaptak pofátlanul egyszerű és kicsit összetettebb receptek is.

Steiner Kristóf régóta az olvasók kedvence. Legújabb szakácskönyvében Határtalan házikonyha címmel osztja meg tapasztalatait arról, hogy leginkább abból főzzünk, amink van. S minden helyettesíthető aszerint, mit találunk meg a kamra vagy a közeli közért polcain. De Borbás Marcsi nélkül sincs karácsony. Ezúttal egy korábbi receptgyűjteménye, A sűrűje – 100 szívmelengető recept mutatja be a szerző utánozhatatlan és ínycsiklandó stílusát.

Az ünnep a Bookline decemberi sikerlistája szerint ajándékozásra is késztetett bennünket.

A karácsony nemcsak főzésre, de ajándékozásra is csábít mindannyiunkat, látványosan megfigyelhető ez a gyerekeknek szánt meglepetéseknél. A legolvasottabb könyvek listájára változatos tematikájú gyerekkönyvek kerültek fel az elmúlt hónapban.

a bookline

Sokak kedvence a Ropi sorozat: legújabb epizódja a Mély víz, amely egy kalandos családi utazás mindennapjait mutatja be a szokásos Ropi stílusban – kicsit fáj, de nagyon szeretjük. Bartos Erika két könyvvel is felkerült a listára. A Csengettyűk című kötetben Bogyó, Babóca és barátaik a karácsonyi asztalnál ülve elevenítenek fel tizenkét régi történetet. A Bogyó és Babóca – Hónapok meséi pedig szintén tizenkét mesét rejt, ezúttal a hónapokhoz kapcsolódva.

És végre újra elmerülhetünk Rumini világában Berg Judit jóvoltából. A Rumini és az elsüllyedt világ Egérvárosba helyezi a különleges kalandok helyszínét. A főhősök a sok kaland után egy kis egérvárosi nyugalom és megérdemelt semmittevés után áhítoznak. Vajon hogy alakul a sorsuk? Megkapják a hőn áhított nyugalmat?

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline gyerekkönyvajánló programját. Így megkönnyítette a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást.

a bookline

2020 decemberében a program szakmai zsűrije Jamie Littler Zúzmaraszív című könyvét választotta. A szakmai csapat részéről Mutier Uszama tanár így nyilatkozott a könyvről:

„A Zúzmaraszív fedélzetén nem csak főszereplőink, Ash és társai érezhetik magukat fagyos hangulatban, hanem mi is, hiszen minket is magukkal visznek egy izgalmas utazásra ebbe az új, havas világba. Milyen kívülállónak, különlegesnek lenni? Hogyan küzdhetünk meg önmagunkért? A gyönyörű képekkel illusztrált történet méltó helyet foglalhat el a klasszikus kedvencek között – elgondolkodtat és kellő izgalmakkal szolgál olvasója számára.”

Szívünk rajta 2020. december – Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája:

Jamie Littler: Zúzmaraszív
Finy Petra: Bodzaszörp – Mesék nagymamákról és nagypapákról
Lisa Aisato, Haddy Nije: Aludj, kis virág
Tonke Dragt: Levél a királynak
Janine Eck: 100 dolog, amit a Földért tehetsz
Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt
David Hockney, Martin Gayford: A képek története gyerekeknek

Bookline nyomtatott Top 50 lista első 10 könyve:

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós
Edith Eva Eger: Az ajándék
Presser Gábor: Presser könyve I.
Dragomán György: Főzőskönyv
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
Böjte Csaba, Csender Levente: Böjte Csaba füveskönyve
Fördős Zé: Megúszós kaják 2.
Dr. Csernus Imre: Főnix
Matthew McConaughey: Zöldlámpa
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

Bookline e-könyv Top 10 lista:

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós
Edith Eva Eger: Az ajándék – 12 életmentő lecke
Edith Eva Eger: A döntés
Agatha Christie: Adventi krimik
Jo Nesbø: A birodalom
Háy János: A cégvezető
Ljudmila Ulickaja: Csak egy pestis
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Dragomán György: Főzőskönyv – Írások főzésről és evésről
Fábián Janka: Julie Könyvkuckója

Libri-Bookline Zrt.
www.szivunkrajta.hu

 

A Montázsmagazin az előző sikerlistáról