2017. július 30-án lezárul egy korszak a Barátok Együttes életében! Ebben a formában, ilyen felállással egy időre elcsendesül az együttes. Viszont bízunk benne, hogy nem végleg. Az elmúlt időszak túlfeszített tempója után a feltöltődés időszaka következik.

Az elmúlt 24 év minden perce feledhetetlen volt számunkra, és mindig emlékezni fogunk rá! Bízunk benne, hogy akik rendszeresen ott voltak a koncertjeinken, vagy csak épp arra vitt az útjuk és megálltak egy percre, kaptak tőlünk valami pluszt! Enyhítettük a bánatotokat, örömet okoztunk vagy lelki megnyugvást, vagy csak szimplán megtörtük a hétköznapok szürkeségét…

“Ha Isten becsuk egy ajtót, valahol kinyit egy ablakot… “
Köszönünk nektek mindent!

A Barátok Együttes 1994-ben alakult, a Barátok Temploma kórusának jogutódjaként. Az akkori plébános, Jenő atya kérte a kántor urat, Szegszárdy Imrét, hogy a templomba járó és ministráló kislányokból alakítson egy kórust.

Körülbelül 10 éve alakult át az a formáció. A cél nagyon szép volt: léleksimogatás a zene és éneklés által. Az együttesben nem professzionális zenészek vannak, bár mindenki tanult énekelni, zenélni, de senki nem ebből él. A közös zenélés az életünk nagy szerelme.

A több mint húsz év alatt sok minden megváltozott. A kislányok férjhez mentek, családanyák lettek, gyerekeket szültek. Többen elköltöztek Kecskemétről, így egyre nehezebb egy-egy próbát összehozni. Rendszeres próbák nélkül viszont nincs minőségi munka, fellépés. A fiatalabbak közül van, aki egyéni karrierre vágyik. Továbbra is muzsikálunk a Barátok templomában miséken, esküvőkön, rendezvényeken új és régi igazi léleksimogató számainkkal.

 

Boronkay Klári