Nagyszabású esttel ünnepelte 30. születésnapját a Bohém Ragtime Jazz Band. A Művészetek Palotájában február 26-án tartott gálaest vendége a világszerte ismert kecskeméti mezzoszoprán, Vizin Viktória volt.

 

30szulinap01

 

Femme fatale – a Végzet Asszonya címet kapta a rendhagyó est, mely során a hallgatók egy zenés időutazás részesei lehettek. Ódor Kristóf, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, mint a Bohém Orfeum igazgatója kalauzolta a nézőket a 30-as és 40-es évek zenei világában. Vizin Viktória, aki operaénekesként fellépett már a világ számos operaházában (énekelt a New York-i Metropolitanben, a Carnegie Hallban, valamint a londoni Covent Gardenben), ezúttal swingszámokat adott elő, és a végzet asszonyának szerepében varázsolta el a nézőközönséget. Magabiztos előadásmódja, finoman nőies táncmozdulatai, a korszakot idéző estélyi ruhái felidézték a háború előtti időszak felszabadultságát, könnyedségét, vidám gondtalanságát.

 

bohem30_02

 

A Bohém Ragtime Jazz Band rendhagyó gálaestjének első felében magyar zeneszámok, többek között egy Karády Katalin-válogatás, a szünet után pedig amerikai zeneszerzők (George Gershwin, Duke Ellington, Jack Palmer, Spencer Williams) jól ismert melódiái csendültek fel. A táncbetétekben közreműködő nagyszerű táncosoknak (köztük Bálint Brigitta boogie-tánc világbajnoknak, Bóbis László sztepptánc-világbajnoknak, valamint Janicsek Gábor swingtánc-világbajnoknak) köszönhetően valóban az Orfeumban érezhettük magunkat: ruháik és a bemutatott táncok is a swing hőskorát idézték.

 

30szulinap02

 

Mozgalmas színpadkép, kiváló művészek, zene, ének, tánc harmóniája, hangulatos kosztümök, profi és nem utolsósorban lelkes előadásmód – ebben volt része a publikumnak a Bohém Ragtime Jazz Band két és félórás születésnapi gálakoncertjén.
Ám a Bohémek nem pihennek, mert készülődnek a Bohém Fesztiválra, mely március utolsó hétvégéjén, március 27-29 között kerül megrendezésre. Már szinte az összes jegy elkelt, de interneten a www.bohem.hu oldalon lehet majd követni élő közvetítésben az egész fesztivált.

 

15logo_01

 

XXIV. Bohém Fesztivál: 2015. március 27-29.: “Huszonnégy: 2, 4, 2+4, 2×4” . Fellépők: Echoes of Swing (D), Korb Attila & his European All Stars (EU), Paolo Alderighi (I), Stephanie Trick (USA), Bohém Ragtime Jazz Band (H)

A huszonnegyedik fesztiválon lesz minden, ami a 24-es számból kijön: 2 tagból, 4 tagból, 2+4 tagból és 2×4 tagból álló együttes is. A fesztivál legizgalmasabb koncertje talán a szombat délutáni lesz, amikor a résztvevő zenészekből a helyszínen kisorsolt duók játszanak egy-egy számot. Lehet, hogy éppen két dobos kerül össze… Persze a vasárnapi zárókoncert se lesz kutya, ahol MINDEN fesztiválfellépő játszik. És ne feledjük, hogy a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band ezen a fesztiválon lesz 30 éves!!!

 

bohemfeszt_2015_03

 

A Bohém Fesztivál a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítő Program keretében kiváló fesztivál minősítést kapott, ezzel az egyetlen legmagasabb minősítésű magyar jazzfesztivál lett.

A 2015-ös Bohém Fesztiválra bérletek, jegyek rendelhetők a Bohém Webáruházban, illetve a ticket(kukac)bohemragtime.com e-mailen valamint a 20/336-4620-as számon. Jegyek válthatók a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

 

bohemjama

Jó szórakozást mindenkinek!

 

Hozzászólások