Tóték, Macska a forró bádogtetőn, Balett+ Csík Jánossal, s végül a karácsonyi ének musical változata, az Isten pénze – négy bemutatóra készül novemberben a Kecskeméti Katona József Színház társulata.

 

katona_jozsef_szinhaz

 

A sort Örkény István leggyakrabban játszott drámája, a Tóték nyitja november 6-án. Az előadás helyszíne az új Kamaraszínház, ahol Rusznyák Gábor, a teátrum főrendezője állította színpadra a darabot. Mátraszentannán, a háború tombolása közepette is idilli hegyi faluban élő Tót családhoz egy nap betoppan a Don-kanyarban harcoló fiuk parancsnoka, s néhány nap alatt megváltozik minden. Az Őrnagyot Kőszegi Ákos, Tót Lajost Kocsis Pál, Tótnét Csapó Virág, lányukat, Ágikát Tolnai Hella alakítja.

 

premier2

 

A következő premier a Balett+ nyitóelőadása lesz november 12-én. A Kecskemét City Balett új sorozatában a táncművészek ismert kecskeméti alkotókkal dolgoznak együtt. Az első produkció nézői a balett és a népzene különös találkozásának lehetnek tanúi. Barta Dóra, a KCB vezetőjének alkotótársa Csík János és az Esszencia zenekar. A bemutató helyszíne az új Kamaraszínház.

 

balett_csik

 

Másnap, november 13-án következik Zsótér Sándor új rendezésének bemutatója a Ruszt Stúdióban. Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című drámáját parádés szereposztásban láthatja a közönség: Trokán Nórával, Szemenyei Jánossal, Bognár Gyöngyvérrel, Nagy Viktorral, Csombor Terézzel, Szokolai Péterrel és Kertész Katával.

 

isten_penze1

 

Az Isten pénze november végi bemutatója az ünnep hangulatát hozza el a kecskeméti színházba. Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi musicaljében Dickens világhírű története, a Karácsonyi ének szereplői elevenednek meg. A zsugori Scrooge különös időutazása november 20-ától látható a nagyszínházban Nagy Viktor rendezésében. A főbb szerepekben Dunai Tamás, Szerednyey Béla, Kiss Zoltán, Danyi Judit, Pál Attila, Orth Péter, Dobó Enikő, Sirkó László lép színpadra.

 

 

Rákász Judit

 

 

 

 

Hozzászólások