A szívhez szóló történet Marton László rendezésében kel életre a Víg színpadán. A bravúros koreográfia, a legváratlanabb trükkökre és mozgásokra kész díszlet, a manóvilágot elénk varázsoló bábok, az egyedi fény- és vetítéstechnika, a színpompás jelmezek együtt páratlan élményt kínálnak a nézőknek.

oz1

Fotó: Vígszínház/Gordon Eszter

 

A különleges látványvilágú díszletet Kentaur tervezte, a csodálatos jelmezeket Benedek Mari, a mesés bábokat pedig Hoffer Károly. Az Óz bábrendezője Ellinger Edina, koreográfusa pedig Juronics Tamás.

Óz történelem

Frank Baum (1856-1919) varázslatos meséje a gyermek- és ifjúsági irodalom egyik legfontosabb, klasszikus alkotása, időtlen remekmű. A meseregény először 1900-ban jelent meg. Victor Fleming világhírű, 2 Oscar-díjjal jutalmazott filmje pedig 1939-ben készült, Judy Garlanddal a főszerepben.

oz3

Fotó: Vígszínház/Gordon Eszter

Az Óz számos feldolgozása közül a csupa slágert tartalmazó zenés színházi változat – a dalok és a dalszövegek Harold Arlen és E. Y. Harburg munkái – adja vissza legjobban és leghatásosabban a történet hangulatát.
Dorothy-nak, valamint bölcs és érzékeny pajtásainak története olyan örök értékekre tanítja a nézőt, mint az emberség, hűség, barátság, és különösen a minden körülmények között biztonságot nyújtó család fontossága. Az Óz meséjével egyszerre tud azonosulni minden gyerek, és a személyiségét kereső, érettebb fiatal is – sőt, a felnőttek számára is egyetemes morális üzeneteket hordoz.

További információk és szereposztás

Forrás: Vígszínház

Hozzászólások