Carmen Souza a Zöld-foki-szigetekről Portugáliába bevándorló családban született, jelenleg Londonban él. Hatott rá a Zöld-foki-szigetek zenei hangulatát mélyen meghatározó sodade melankóliája valamint a kreol nyelv, amelyen a mai napig énekel. Zenei pályafutásában megkerülhetetlen szerepe volt annak a stiláris nyitottságnak, amelyet a vele kezdettől együttműködő bőgős, Theo Pas’cal képvisel.

Eddig négy albumot készítettek, melyekben a zöld-foki morna, a latin és afropop, a soul illetve az amerikai jazz jegyei egyaránt fellelhetők. A Kachupada című albumon A muzsika hangja film népszerű dala, a My Favorite Things is szerepel, Zöld-foki-szigeteki stílusban.

Zenéjének megtévesztő egyszerűsége és kivételes tisztasága annak a különleges zenei keveredésnek köszönhető, amely a Zöld-foki-szigeteki gyökereknek a jazz-zel és a modern soul hatásokkal való találkozásából megalkotta a csodálatosan vibráló, akusztikus hangzású, izgalmasan hibrid műfajt: a XXI. század világzenei soulját.” (David Sylvian)

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a koncerthez különleges élménycsomagot is kínál a világzene kedvelőinek. A limitált számban megvásárolható prémium ajánlat az első kategóriás jegyen túl tartalmazza a retúr Színházi hajójegyet, egy welcome koktélt, a zártkörű próbán való részvételt, egy latin hangulatú vacsorát valamint a Víztorony kilátó és kiállítások megtekintését.

Online jegyvásárlás és további információ

OTS

2013. július 27.

Hozzászólások