Miután a sportfogadás és a VB időszaka lecseng, hivatalosan is megkezdődik a karácsonyi időszak szerte a világon. Arról még kevés hírünk van, hogy mennyi hóval találkozhatunk majd decemberben, de az már biztos, hogy az időjárástól függetlenül is sok-sok program közül választhatunk majd Magyarországon is. Épp ezért, hoztunk neked egy kis ízelítőt arról, hogy mi minden várhat majd rád decemberben, ha te is szeretnél elmerülni a várva várt karácsonyi csodákban.

karacsonyi

Bazilika Karácsonyi Vásár

A Szent István téren, a Bazilika mellett megrendezésre kerülő karácsonyi vásár évről-évre várja az érdeklődőket. S bár ebben az évben kicsit szűkösebbre sikeredik majd, mint az elmúlt években, nem szabad lemaradnod róla, ha egy igazi karácsonyi vásár után érdeklődsz. November 18. óta már nyitva áll előtted, de nem muszáj rohannod, ugyanis egészen január elsejéig van időd megtekinteni majd.

Természetesen az óriási karácsonyfa mellett kézműves vásárok, gasztronómiai kalandok és csodás programok várnak, miközben a forralt bor, a karácsonyi fények és az igazi karácsonyi hangulat sem marad majd el.

Téli fesztivál Győrben

Ha pedig a karácsonyod Győr felé ünnepelnéd, jó, ha tudod, hogy az ország második legszebb téli vásárát nézheted meg, ha a Téli fesztiválra látogatsz el Győrben. Karácsonyi hangulatból nem lesz hiány itt sem, ahogy programokból, forralt borból és karácsonyfából sem. A legjobb, hogy itt is kézműves vásárok és nagyszerű ételek várnak, miközben a karácsonyi fények sem maradnak majd el.

Azok, akik ellátogattak ide legalább egyszer életükben, mind azt nyilatkozták, hogy kihagyhatatlan. Így, ha szeretnél kicsit elszakadni a város zajától, és közben mégis szeretnél felfedezni egy nagyszerű karácsonyi vásárt, a Győrben megrendezésre kerülő téli fesztivált semmiképpen nem érdemes kihagynod. A fesztivál november 25-től érhető el, és egészen december 23.-ig látogatható majd.

Advent Szombathelyen

A november 18. és december 23. között megrendezésre kerülő Adventi vásár Szombathelyen is nagyszerű élményekkel vár. Így amennyiben ezt a környéket vetted célba, érdemes ide is ellátogatnod. A szombathelyi adventi vásár ugyanis az egyik legnagyobb és legnépszerűbb a környéken, olyan csodálatos élményekkel, ami egy életre veled marad majd. Mivel már most is felkeresheted, érdemes lehet akár a következő hetekben ellátogatni, mert bár hóra kevésbé számíthatunk, forralt borra, programokra és vásárra annál inkább esélyed lehet.

Természetesen ez a vásár is kicsit szűkösebbre sikeredik majd, mint az eddigiek, de abban biztos lehetsz, hogy még így is kihagyhatatlan, ha szeretnéd megalapozni a karácsonyt, és szeretnéd már előre átélni a karácsony adta csodás élményeket.

Vörösmarty Tér Karácsonyi Vásár

Ha pedig az ország legnagyobb karácsonyi vására érdekel, a Vörösmarty Térit sem érdemes kihagynod, amely november 18.-a óta vár ebben az évben. Egészen december 31.-ig pedig látogatható is, és nem véletlenül mondják Budapest egyik legszebb karácsonyi vásárának, így érdemes is felkeresned. Csodálatos kézműves termékek, szebbnél-szebb programok, gasztronómiai finomságok és egy csodaszép karácsonyfa vár. De természetesen csodálatos élményekkel is gazdagodhatsz, bármikor is látogatod meg a vásárt.

A kulturális újdonságokkal felszerelt, kicsiknek és nagyoknak is kiváló vásár a város szívében várja az érdeklődőket. Ha még soha nem kerested fel, mondhatjuk akár azt is, hogy kihagyhatatlan számodra, hiszen könnyedén megadja a várva várt karácsonyi hangulatot akár már novemberben is.