A XX. Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek. Elvégre a XX. jubileumi évről van szó, melyet méltón szeretnének megünnepelni, jelen állás szerint sokkal nagyobb ívűen, mint azt eddig megszokhattuk.  2020. július 20-21. – Palics és 2020. július 22-26. – Kishegyes

XX dombos fest

A fesztivál a palicsi nyári színpadon indul július 20 – 21-én a magyar zenei élet kiválóságaival.

Július 20-án, hétfőn Lajkó Félix gálakoncertjével veszi kezdetét az egyhetes fesztivál. Megszokhattuk már, hogy Félix nyári koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek. Így lesz ez idén is, ahol két formációval mutatkozik be a hazai közönségnek.

A lengyel Volosival, mellyel az elmúlt évben két Fonogram díjat is bezsebeltek (úgy Lengyelországban, mint Magyarországon), illetve saját 5 fős zenekarával is színpadra lép.

Július 21-én pedig két Kossuth-díjas előadó, Berecz András és Csík János produkciója következik. Mindkét művész megkerülhetetlen és meghatározó szereplője a magyar népzenei életnek az utóbbi 20 évben.

Berecz András mint mese- és énekmondó lepi meg közönségét folyamatosan. Csík János pedig a popszakmát megszégyenítő számokkal, eredményekkel büszkélkedhet az elmúlt évekből. Palicsra mindkét művész egyedi műsort készít. Berecz András családi produkciót mutat be népzenével, tánccal, míg Csík János új formációjával, a Mezzóval érkezik.

A XX. Dombos Fest Kishegyesen folytatódik, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala adja a fesztivál meghatározó helyszínét.

XX dombos fest

Mint megszokhattuk, fényfestészet, tábortűz, gasztro élmények, sok gyerekprodukció lesz, és népzenei, világzenei koncertekre kerül sor. Fellép a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős, Reza Mortazavi, ahogy a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock projekt is visszatér!

A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is…

A vajdasági Kishegyesen egy löszfal tövében 20 évvel ezelőtt hívták életre egy szemétdomb helyén civil összefogással a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja.

A huszadik jubileum alkalmából két emblematikus helyszínen ismét bemutatjuk a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit.

Érdemes az időpontokat előre beírni a naptárunkba, mert a XX. Dombos Fest páratlan élményeket ígér. A fesztivál további részleteiről a itt  és a fesztivál facebook oldalán adunk tájékoztatást.

 

Forrás: Fonó Budai Zeneház

Tavalyi Dombos Festről szóló cikkünk

 

Hozzászólások