Párhuzam térben és időben, műfajokban, régi és mai lelkekben. A Paralel című előadásban augusztus 11-én a Gödöllői Királyi Kastélyban a népzene és a régizene találkozik egymással, a népi – és udvari táncokkal, műfajukban kiemelkedő előadók közreműködésével. 

Bognár Szilvia

Két énekes, az első sorban népdalénekes Bognár Szilvia és az első sorban régizenész Bodrogi Éva, valamint a historikus táncokban legismertebb hazai együttes, a Company Canario tucatnyi táncművésze, akik különböző néptáncegyüttesek táncosai, táncpedagógusai és olyan remek zenészek, mint többek között Balogh Kálmán, Szabó Zsolt, Bede Péter, Gyulai Csaba együttműködése egyedülálló produkciót ígér.

Aranyos Ágota koreográfiái a 15.századtól több száz éven át repítene a magyar és az európai kultúra zenei- és táncvilágába: a reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, Monteclairtől Liszt Ferencig, a virágénekektől a népdalokig keresi az előadás a párhuzamokat, mindezt egy olyan helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek továbbélését.

Aranyos Ágota és együttesének előadásai rendre sikerrel szerepelnek a hazai és külföldi kastélyfesztiválokon, az együttes visszatérő vendég Gödöllőn is. Előadásukban most átlépik gondolatban a kastély(ok) falait, nagyobb kitekintést engedve a nézők számára és megvilágítva olyan párhuzamokat, amelyekre eddig talán csak a művészek maguk érezhettek rá.

Közreműködik:

Company Canario Táncegyüttes
művészeti vezető, koreográfus: Aranyos Ágota

Bodrogi Éva és Bognár Szilvia – ének

Balogh Kálmán – cimbalom
Gyulai Csaba – ütőhangszerek

Szokos Augustin -csembaló, Hegedűs Máté – hegedű
Szabó Zsolt – viola da gamba, Fekete Marci – brácsa
Davidovics Igor – lant, theorba, Bognár András – bőgő
Januj Anna – furulya, Bede Péter – furulya, tárogató

Bemutató előadás a Barokk Kastélynapokon
Gödöllői Királyi Kastély
2018. augusztus 11. 19.30