Több mint 1200 hallgató örülhet, hogy első körben felvételt nyert a Neumann János Egyetemre! Kihirdették a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait – az előző évekkel azonos népszerűségnek örvend az NJE.

1225 új hallgatóval bővült a Neumann János Egyetem, ahol 2018 szeptemberétől az új, kecskeméti Gazdaságtudományi Karral kiegészülve már öt karon folyik az oktatás. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 564, a kecskeméti Gazdaságtudományi Karon 155, a Pedagógusképző Karon 170, a szolnoki Gazdálkodási Karon pedig 257, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 79 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

A legnépszerűbb szakok a felvételi eljárás során a GAMF Műszaki és Informatikai Karon a logisztikai mérnöki szak, a Gazdaságtudományi Karon a pénzügy és számvitel szak, a Pedagógusképző Karon a csecsemő és kisgyermeknevelő szak mellett a közösségszervezés szak, a szolnoki Gazdálkodási Karon a kereskedelem és marketing alapszak, illetve a felsőoktatási szakképzések (FOSZK), a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak.

A kecskeméti Gazdaságtudományi Karon a gazdálkodási és menedzsment szak mellett a meghirdetett MBA képzés is nagyon népszerű, hiszen a felvételi eljárásban országos szinten a felvételi számok alapján harmadik helyezést ért el az Egyetem, a vidéki egyetemek között pedig az első.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakok továbbra is a gépészmérnöki és a mérnökinformatikus képzések, a tavalyihoz képest azonban a legnagyobb arányú növekedést a logisztikai mérnöki szak érte el.

A Pedagógusképző Karon idén is növekedett az alapképzésre felvételt nyert hallgatók száma. A tavalyihoz képest 15%-kal több hallgató nyert felvételt a karra, az újonnan indított közösségszervezés alapszak is jól debütált.

A szolnoki Gazdálkodási Karon a tavalyihoz képest 20%-kal több hallgató kezdheti meg tanulmányait. A népszerű szakok között említhető a pénzügy és számvitel-, valamint a kereskedelem és marketing alapszak, illetve valamennyi felsőoktatási szakképzés. A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon mind alap- és mesterképzésben a vidékfejlesztési és agrármérnöki szak a legnépszerűbb.

A pótfelvételi időszak 2018. július 27-tól augusztus 6–ig tart, ebben az időszakban a Neumann János Egyetem öt karának legtöbb képzésén várja azok jelentkezését, akik vagy nem vettek részt a rendes felvételi jelentkezésben, vagy nem nyertek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokról részletes információk a felvi.hu oldalon találhatók.

 

 

Hozzászólások