A regisztrációs hét első napján rendezte meg tanévnyitó ünnepségét a Neumann János Egyetem. Az ünnepi szenátusi ülést két helyszínen, Kecskeméten és Szolnokon tartották meg az egyetem rektora és kancellárja, a karok dékánjai, valamint a városok vezetői, a meghívott vendégek, a vállalati és intézményi partnerek, az egyetem díszdiplomásai, oktatói és munkatársai, elsőéves hallgatói és hozzátartozói részvételével.

A 2017/18-as tanévben az intézménybe felvettek száma a tavalyi évhez képest növekedést mutat, és e szám tükrében láthatjuk, hogy a Neumann János Egyetem nemcsak megőrizte a jogelődök iránti érdeklődést, hanem népszerűségét növeli évről évre. A négy karon összesen 1165 első éves hallgató kezdheti meg tanulmányait: a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 658-an, a Gazdálkodási Karon 246-an, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 108-an, a Pedagógusképző Karon pedig 153-an.

A tanévnyitó eseményt Dr. Ailer Piroska rektor asszony nyitotta meg mindkét városban. Kecskemétet Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szolnok Megyei Jogú Várost pedig Dr. Bozó Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatalának vezetője képviselte.

Az ünnepségen a rektor asszony és a karok dékánjai minden gólyát ünnepélyesen a Neumann János Egyetem hallgatójává fogadtak. Ezt követően Dr. Ailer Piroska mind a két helyszínen átadta a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat, melyekben az egyetem hallgatói kiemelkedő tanulmányi eredményükért, szakmai területen végzett kimagasló munkájukért részesültek elismerésben. Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében szintén díjazták a kiváló kutatási tevékenységet végző hallgatóikat.

A kecskeméti ünnepség keretében a rektor asszony átadta a Pedagógusképző Kar jogelőd intézményeiben az 50, 60 és 70 éve végzett hallgatóknak járó díszdiplomákat. Heten végeztek éppen 50 éve a felsőoktatási intézményben, így ők aranydiplomát kaptak, egy tanító kapott gyémántdiplomát tanulmányainak 60. évfordulóján, és éppen 70 éve végzett egy rubindiplomát elnyert egykori hallgató.

 

 

Hozzászólások