A 2011-es WWF Föld Órájára 72 hazai város, község és falu regisztrált, a WWF Magyarország azonban 2012-ben ennél is több települést szeretett volna aktivizálni a globális mozgalom során, ezért tavaly meghirdette a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt.  A felhívás hatására 2012 márciusában rendkívüli verseny vette kezdetét a települések lakosai körében, így végül 93 önkormányzat és közel 9000 magánszemély regisztrált a kezdeményezés weboldalán. A természetvédelem iránt legelhivatottabb magyar településnek Nyíregyháza bizonyult, így az alföldi megyeszékhely egy évig büszkén viselhette a WWF Föld Órája Főváros címet.

„ Az összefogás célja, hogy felismerve az egyéni felelősséget, hazánkban is egyre többen kötelezzék el magukat a természetvédelem iránt. A győztes település kihirdetésével arra is fény derül, melyik Magyarország legfelelősebben gondolkodó városa!” – hangsúlyozta a kezdeményezés célját Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

                                                   
         
A nevezéshez mindössze annyit kell tennie a versenybe szálló településnek, hogy hivatalosan regisztrálja csatlakozását a https://www.foldoraja.hu/ weboldalon. Ezt követően már lakosain múlik a siker! Minél többen regisztrálnak magánszemélyként is a honlapon, megjelölve, hogy mely településről jelentkeznek, annál nagyobb az esély a rangos elismerés elnyerésére. A WWF Föld Órája Főváros címet az a város, község vagy falu nyeri el, amelynek arányaiban legtöbb lakója csatlakozik. Így minden település egyforma eséllyel indul.

                                           

A 2013-as év nyertesét a WWF Magyarország a március 23-ai lekapcsoló esemény után hirdeti ki. Ezt a címet a nyertes település egy éven keresztül viseli és használhatja kommunikációjában, vagy akár a WWF jól ismert panda logójával egészítheti ki a település határát jelző táblákat!

Forrás: WWF

2013. március 15.

Hozzászólások