A Magyar Kamarazenekar csupán négy éve működik, mégis már most nemzetközi elismerést tudhat a magáénak. Október 19-én Budapesten, a Zeneakadémián a komolyzene egyik legjelesebb képviselőjével, Mischa Maisky csellóművésszel ad közös koncertet. 

Magyar Kamarazenekar

Akinek sikerült még időben hozzájutnia egy-egy belépőjegyhez, örülhet, mert az esten nemcsak a művészek rendkívüliek, hanem a műsor is felejthetetlen élményt nyújt a közönség számára. Elhangzik Rossini IV. D-dúr szonátája, Haydn I. C-dúr csellóversenye, Suk Esz-dúr szerenádja, és Csajkovszkij Rokokó-variációi, azaz különleges és romantikus hangulatra számíthatnak majd a jelenlévők.

A Magyar Kamarazenekar a budapesti koncert után sem tétlenkedik majd, két nappal később már Madridban lép fel, és a következő években számos európai hangverseny, koncertkörút és lemezfelvétel vár az együttesre.

A zenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselői, akik mögött több évtizedes szakmai képzés és múlt áll. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki évek óta nagy sikerrel irányítja a zenekart. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért többek között, Liszt Ferenc-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal, és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Forrás: Magyar Kamarazenekar

Hozzászólások