Budapest, éjszaka, álmatlanság, kaland. Czukor Balázs, Anger Zsolt, Szamosi Zsófi, Pálos Hanna és Scherer Péter főszereplésével november 26-án kerül a hazai mozikba Dési András György és Móray Gábor őrült vígjátéka, Az Éjszakám a nappalod. A film zenéjét Zságer Balázs szerezte.

ean_B1_preview_plakat

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál.

Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények.

ejszakam_a_nappalod2

Főnökük, a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle…

AZ ÉJSZAKÁM A NAPPALOD hangulatát erőteljesen meghatározza Zságer Balázs elvarázsolt zenéje. Szomorú fontosságot ad a filmnek, hogy Pap Vera utolsó alakítását ebben nyújtja, valamint a hazai újságírás legendás alakja, a nemrégiben elhunyt Kovácsy Tibor is látható egy karakteres epizód szerepben.

A plakátot Kenczler Márton tervezte, aki olyan filmek poszterét készítette korábban, mint a Made in Hungária, a Papírrepülők vagy a Saul fia.

AZ ÉJSZAKÁM A NAPPALOD november 26-án kerül a hazai mozikba az A Company Hungary forgalmazásában.

A film honlapja és facebook oldala

Hozzászólások