Vigh Andrea sorozata „Hangversenyek hárfával” címmel a budapesti Festetics Palota tükörtermében március 6-án kezdődik az MVM Koncertek keretében. A sorozat három hangversenyből áll. 

vigh andrea

Az első hangversenyen, március 6-án este fél 8.00 órakor Drahos Béla és Vigh Andrea fuvola-hárfa estjét hallgathatják meg az érdeklődők. Az est műsorán többek között Bach, Mozart, Paganini, Debussy és Ravel művei kerülnek előadásra. A sorozat április 24-én kéthárfás esttel folytatódik Farkas Mira közreműködésével, majd május 15-én Kertesi Ingriddel ének-hárfa koncerttel zárul.

A sorozatra bérletek is rendelhetők az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen. A koncert délelőttjén, 11.00 órakor a fuvolával ismerkedhetnek meg a gyerekek és kísérőik a Hangszerek Világa sorozaton. A délelőtti koncertre a belépés díjtalan, de regisztrálni kell a fenti e-mail-címre.

2022. március 6. (vasárnap), 19:30 óra – Festetics Palota

(1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)

„MVM Koncertek – Hangversenyek hárfával 1.”

Drahos Béla (fuvola) és Vigh Andrea (hárfa) estje

S.  Bach: C-dúr szonáta, a-moll szóló szonáta – Sarabande, Stamitz: Rondo Capriccioso,

Mozart: C-dúr andante, Paganini: Caprice no. 3., 5., 24., Hasselmans: A forrás,

Debussy: Syrinx, Reverie, Holdfény, Salzedo: Az éjszaka hangjai, Ravel: Habanera, Ibert: Entr’acte

Jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon, valamint a Festetics Palotában 1 órával a koncert kezdete előtt.

Vigh Andrea

Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész, 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, továbbá a Solti György által vezetett turnén (New York – Carnegie Hall) is.

1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt. 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett.

2003-ben Vásáry Tamással, 2005-ben Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett a Téli Ünnepi Estek keretében. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.

A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Szapporóban, a Kitara Hallban szólóestet tartott.

2016-ban Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban és 2017-ben három koncertből álló sorozatán a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Kelemen Kvartettel koncertezett.

2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a Karácsonyi Koncerten Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal adott koncertet a Zeneakadémián. 2020 márciusában Rost Andreával és Kelemen Barnabással adott estet.

2021 májusában Medveczky Ádám dirigálásával Balassa Sándor hárfaversenyét játszotta szintén a Zeneakadémia Nagytermében. 2021. augusztus 15-én az I. Debreceni Ünnepi Játékokon a Kodály Filharmóniával adott hangversenyt, majd augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon adott szóló ill. kamarazenei koncertet. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.

 

Hasonló cikkünk:

Andrej Korobejnyikov zongoraestje az MVM Koncerteken

 

Hozzászólások