A Virtuózok nyolcadik évadában „Szupergyőztest” is hirdetnek. November 18-tól öt péntek estén át követhetik a fiatal klasszikus zenei tehetségek virtuóz játékát a Dunán. Hazánk egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ugyanis immár a 8. évadával tér vissza a képernyőre. 

fotó: Kaszner Nikolett

Visszatekintő adással kezdődött a Virtuózok V4+ 2022 1-es évada pénteken este. A Duna nézői mindent megtudhattak az elmúlt nyolc év legnagyobb reménységeiről, miként vezetett útjuk a kezdetektől a nemzetközi sikerig. Hazánk nagyszabású komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel, és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és évről-évre további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói.

Virtuózok 1. évad. Boros Misi

“A műsornak köszönhetően rengeteg embernek mutathattuk meg, milyen gyönyörű, ha a mindennapok része ez a csoda, amelyet klasszikus zenének és Virtuózoknak hívnak”– mondta az egyedülálló tehetségkutatóról a Család-barát adásában Boros Misi, a műsor első évadában a Kicsik korosztályának győztese.

A Duna délelőtti műsorának vendége volt a széria másik korosztályának nyertese, Lugosi Dániel Ali is. A Virtuózokban aratott sikerük után az elmúlt nyolc évben mindketten bejárták koncertjeikkel a fél világot, és abban egyetértettek, hogy a magyar közönség szeretete kiemelkedő.

szupergyoztest

Virtuózok 1. évad. Lugosi Dániel Ali

A Virtuózok nyolcadik évadában „Szupergyőztest” is hirdetnek.

Boros Misivel és Lugosi Dániel Alival is találkozhattak ismét a nézők a péntek esti visszatekintő adásban, egy hét múlva pedig új komolyzenei tehetségeket ismerhetnek meg. A Virtuózok V4+ ezúttal a visegrádi négyek országai és Szlovénia komolyzenei tehetségeit keresi.

A második adásban a magyar virtuózokat ismerhetik meg, akik a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt mutatkozhatnak be. Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő reménységeit.

A zsűri által kiválasztott, Magyarországot képviselő négy zenész ezt követően már nemzetközi színtéren méretteti meg magát. Két elődöntő után következik december 16-án a döntő.

Ekkor nemcsak az országok győzteseire derül fény, hanem „szupergyőztest” is hirdetnek.

Őt a döntőbe jutott versenyzők saját maguk közül titkos szavazással választanak ki. Így a műsorfolyam legvégén a világsztárokból álló zsűrinek is meglepetésben lesz része.

Virtuózok V4+ Szlovénia  – november 18. és december 16. között
péntek esténként 20.45-kor a Dunán!

 

Csodákkal teli tél a Dunán!

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

 

Mozartnak is tetszett volna a Virtuózok V4+magyar győztesének játéka